Reklam
  • Reklam
25 bin kalitesiz ekmek geliyor!

25 bin kalitesiz ekmek geliyor!

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, Konya şehir merkezine Çumra'dan 25 binden fazla ekmek geldiğini, gelen bu ekmeklerin çeşitli bakkallarda normal ekmek fiyatının altında satıldığını ne yazık ki bu ekmeklerinde kaliteli olmayıp çöpe gittiğini söyledi.

14 Mart 2019 - 09:58

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca gazetemizi ziyaret ederek, genel Yayın Yönetmeni Murat Dönmez ile bir süre görüştü. Honca ziyarette, bugün halen  2018 yılı için belirlenen fiyat üzerinden ekmek satışının yapıldığını anımsatarak, "Hükümetimizin almış olduğu 'Enflasyonla topyekün mücadele' kampanyası çerçevesinde 2019 yılı fiyatlarını uygulamıyoruz" dedi.

Honca, 2019 yılı için Ticaret İ müdürlüğü, Tarım il Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası ve Fırıncılar Odasını temsilen bir kişinin katıldığı 5 kişilik komisyonun, 2019 yılı için girdi fiyatlarını tespit ederek, 250 gram ekmeğin fiyatını 1.25 kuruş olarak belirlediğini anımsattı. Honca, yeni fiyatları uygulamadıklarını belirterek, "Fırıncılar olarak dayanabildiğimiz kadar dayanmaya çalışacağız. Umarım, seçimler sonrasında ekonomimizde bir iyileşme olur ve başta un olmak üzere tüm girdilerde bir düşüş olur.  Eğer ki böyle bir düşüş olursa bizde zam yapmak zorunda kalmayız" diye konuştu.

Honca,  ne yazık ki ülkemizde ekmek israfının  had safhalarda olduğunun altını da çizerek, "Gerektiğinden fazla ekmek alımı yapılıyor.  Ayrıca ne yazık ki  çok ucuz malzemelerden yapılan ekmekler de var. Mesela Konya'ya Çumra'dan 25 binden fazla ekmek geliyor ve bu ekmekler bakkallarda  normal fiyatın altında satılıyor. Şunu özellikle söylemek istiyorum. Vatandaşlarımız bizlere kızmasınlar. Aldıkları ucuz ekmek, aslında daha pahalıya mal oluyor. Çünkü kalitesi düşük. Böyle ekmekler daha çabuk bayatlıyor ve küfleniyor. Dolayısıyla çöpe gidiyor. Hem maddi anlamda hem de sağlık açısından  sıkıntılar yaratıyor. Ayrıca bir de milli ekonomiye ciddi anlamda zarar veriliyor. Tavsiyemiz bildiğiniz fırın veya bakkaldan ekmek alınmasıdır" dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Mehmet Nuri SAYICI
    4 yıl önce
    Sanırım Sayın başkanın bahsettiği fırın Muz Cumhuriyetinde üretim yapmaktır. Yoksa ruhsatı ve üretim izni o*** sürekli denetimden geçen bir işletme nasıl olurda kalitesiz ekmek üretir diye düşünmeden edemedim. Ayrıca onca kurt fırıncıların tekelleştirdiği piyasaya Çumradan kendi başına bir fırıncı dur diyebiliyorsa ne mutlu. Ve son olarak başkana şunu sormak isterim. Çumra da 0,50 kuruşa Konya\'dan ekmek getirip satan fırıncıların ekmeği 0,75 kuruşa yediğimiz ekmekten daha kalitesiz anlamınamı geliyor? Eğer öyle değilse neden bize aynı ekmeği Çumrada 0,50 kuruşa satıp; Konya da 1,00 liraya satıyorlar?
  • Mazlum Mutluer
    4 yıl önce
    O kadar sözler vaatler verdin bize vedat hoca Yetiş Ekmek bugun kapatılacak yarın kapatılacak sonunda bizi oayalamaktan baska bir şey yapmadın. Çamur at izi kalsın mantığını bi bırakalım artık adam tek basına konyadaki tekelleşmeyi durdurdu.
  • ömer faruk iyibildiren
    4 yıl önce
    Ahh vedat hoca ahh o tesisin otomasyon olup gayet kaliteli un olduğunu iyi bilirsin ama rant işte dimi, yıllarca ne güzeldi rekabetsiz firincilarin seni kral yapması dimi.. enflasyonla mücadelemi valla mi siz mi
  • Çumra zor mu
    4 yıl önce
    Böyle bir ithamda bulunurken Çumra dan gelen bu ekmeği diyelim ki kalitesiz bunu denetleyen yetki ki merci işini yapmıyor mu demek istiyorsun
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu