3 aylık vekile yargı tokadı

3 aylık vekile yargı tokadı

Dönemim başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Konya milletvekili seçilen ve  o dönem Cemaat olarak adlandırılan gruba yakın olduğu iddialarıyla istifa çağrılarında bulunulan Rüveyde Gülseren Işık'ın, haber sitemize açtığı 100 bin TL'lik manevi tazminat davası mahkeme tarafından ret edildi.

15 Ocak 2021 - 11:48 - Güncelleme: 15 Ocak 2021 - 11:53

Dönemin Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından  7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekilli Genel Seçimlerinde Ak Parti 10. sıradan Konya milletvekili seçilen Rüveyde Gülseren Işık, seçim öncesi ve sonrasında hakkındaki "Cemaate yakın" iddiaları karşısında sessiz kalmış, seçimler öncesinde de milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmaması da büyük eleştirilere neden olmuştu.

Ancak, yapılan seçimler sonunda tek başına hükümet kurma başarısı gösteremeyen Davutoğlu,  koalisyon görüşmelerinden de sonuç alamamış, Kanun gereği seçimler 1 Kasım tarihinde tekrar yapılmıştı.

1 Kasım'da tekrar seçimler yapılırken, bu kez listeye giremeyen Rüveyde Gülseren Işık hakkında çok sayıda gazete ve haber siteleri Işık'ın cemaat bağlantısı iddialarıyla haberlere konu olmuştu.

www.konyaeskpres.com haber portalı da, konuyla alakalı olarak 'CEMAATE YAKIN OLUNCA" başlığıyla Işık'ın bu yüzden listeye girememiş olduğu iddiasıyla haber yapmıştı. Işık, haberin yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak, sitemiz sahibi Murat Dönmez ve Yayın Danışmanı Nimet Dönmez hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Yaklaşık 4 yıl süren dava sonunda Mahkeme heyeti, yaptığı tüm incelemelerin ardından  davanın Murat Dönmez açısından reddine, Nimet Dönmez yönünden de husumet nedeniyle reddine karar verdi.

Yıllardır doğru haberden taviz vermeyen www.konyaekspres.com haber portalı ve yöneticileri  bu kararın ardından bir kez daha haklı bulundu. Site sahibi Murat Dönmez yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 37 yıllık meslek hayatım boyunca hiç bir zaman yalan habere imza atmadım. Doğruyu araştırıp, kamunun menfaatleri doğrultusunda gazetecilik yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Adalete olan güvenimiz her daim mevcuttur.  Bir kez daha haklı çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu konunun uzman olan Avukat dostumuz Tevfik Buğdaycı başta olmak üzere, destek veren meslektaşlarıma ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Doğrudan kimse kaçamayacaktır. Adalet elbet tecelli edecektir.  Gözünü hırs bürümüş, hakkında yapılan her haber için dava açanlar unutmasın ki; Bu ülkenin cesur hakimleri halen mevcuttur. Türk Adaletin seçkin hakimleri,  ecdadından gelen adalet duygusunu hiç bir zaman kaybetmemiştir" dedi.

   

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı