37 Yıldır, Mevlana Dostlarıyla Buluşuyor

37 Yıldır, Mevlana Dostlarıyla Buluşuyor

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Hz. Mevlana’nın 745’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinlikleri çerçevesinde Konya’da düzenlenen programlara katılan Türk Tasavvuf Müziğinin usta ismi ve Devlet Sanatçı Ahmet Özhan, 10 gün boyunca verdiği konserlerle, Mevlana dostlarıyla bir araya geldi. Türk Tasavvuf Musikisinin birbirinden değerli eserleri yorumlayan Özhan, performansıyla da davetlilerden tam not aldı.

17 Aralık 2018 - 11:28

Özhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun şefi ve solisti olarak, başta Itrı ve Yunus Emre olmak üzere, Türk musikisinin önemli güfteci ve bestekarlarının eserlerini seslendiriyor. Konya’daki anma programları için repertuarında 12 eser bulunduran Özhan, 10 gün boyunca verdiği konserlerle, Mevlana dostlarıyla bir araya geliyor.

37 Yıldır, Mevlana Dostlarıyla Buluşuyor

Topluluğun Sanat Yönetmenliğini, kanun sanatçısı Mehmet İhsan Özer’in üstlendiği İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunda, 11 sazende ve 15 hanende eserlerin icrasında Ahmet Özhan’a eşlik ediyor.  Şeb-i Arus programlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Özhan, 1981 yılından buyana Konya’daki ihtifallerde hanende olarak yer alırken, 1986’dan itibaren de solo konserleriyle Türk tasavvuf musikisinden eserler sunuyor.

Ahmet Özhan’ın bu yılki repertuarında yer alan, segah ve hicaz makamlarındaki 12 eser ise şöyle; ‘Tekbir’, ‘Selat-ı Ümmiye’, ‘Severim Hz. Mevlana’yı’, ‘Canım Kurban Olsun’,  ‘Bir Gece Muhammed'e, Çalab'dan Geldi Burak’, ‘Sevdim Seni Mabuduma’, ‘Mevlam Sana Ersem Diye’, ‘Kaside’, ‘Gir Sema'a Zikr İle Gel Yane Yane Hu Deyu’, ‘Hakkın Emrin Tutalım’, ‘Aşkın Kuluyuz Mevlevi’yiz Biz’ ve ‘Ya Olduğun Gibi Görün’  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı