Abdullah Buksur, MHP Selçuklu’dan aday adayı oldu

Abdullah Buksur, MHP Selçuklu'dan aday adayı oldu

MHP Selçuklu Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Buksur, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne yaptığı adaylık başvurusunun ardından, çalışmalarına hızlıca başlayarak İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi ve Selçuklu İlçesi’ne bağlı bazı mahallelere ziyaretlerde bulundu.

03 Aralık 2018 - 13:20 - Güncelleme: 03 Aralık 2018 - 13:23

Buksur konuşmasında; Selçuklu’ya gönül vermiş bir “Selçuklu Gönüllüsü” olarak çalışacağını belirtirken; “Bizi biz yapan değerlerde ortaklaşarak yeniden yapılanmak için, bireysel ve gurup paradigmalarımızdan sıyrılarak kendi kültür kaynaklarımıza inmek ve kendi medeniyet havzamızdan yeniden su içmek zorundayız. Rahmetli Nurettin Topçu’nun da dediği gibi “Kendimizi yine özellikle kendimizde aradığımız şu günlerde, ruh dünyamızda bir rönesans yapmak, şehrimizin payitahtlık geçmişinden dolayı ilçemize de adını veren, bir dönem Selçuklu, sonra Osmanlı ve en son olarak da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin; üzerinde yaşadığımız bu Anadolu topraklarında kurulduğu günlerden bu yana kazanılmış en büyük zaferlerden biri olacaktır. Şu’cu, bu’cu gibi basit ve sığ tanımlamaların bizlere bir şey kazandırmadığı noktasından hareketle farklılıklarımızı ve tek tek her bir bireyi zenginlik olarak görüyor, milletimizin potansiyeline inanıyorum.” dedi.

Aday adaylığı sürecinin hem Selçuklu adına hem de parti teşkilatı adına güzel bir yarış olduğunu belirten Buksur, bu süreçte kim aday olursa olsun Selçuklu’nun kazanacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Gönüllülük başarıyı getirir.

Buksur, “Selçuklu Gönüllüsü” ifadesinin önemine vurgu yaparken; “Gönül verilmiş, gönüllüsü olunmuş, gönüllü olarak çalışılan yerde samimiyet vardır. Samimiyetin olduğu yerde bereket, bereketin olduğu yerde başarı vardır. İlçemizde ve ilçemiz dışında yaşayan herkesi “Selçuklu Gönüllüsü” olmaya, davet ediyorum.” dedi.

Selçuklu’da şimdiye kadar yapılan hizmetler için teşekkür ederek, eksik gördüklerini tamamlamaya talip olduklarını ve “Selçuklu için artık yeni şeyler söylemek” gerektiğini ifade eden Buksur; “Biz demokrasi bayramı olarak gördüğümüz bu seçimi çok önemsiyoruz. Metropol İlçe Selçuklu’muzu Türk-İslam Medeniyeti’nin iddialarının yeniden hayat bulduğu model ilçeye dönüştüreceğiz. Modelimiz sadece coğrafyamıza değil, tüm dünyaya örnek olacaktır. Böylesine büyük iddialarımızı hayat geçirmek için bilgimiz de, beşeri ve entellektüel sermayemiz de, sevdamız da, inancımız da Allah’ın izniyle tamdır. Zamanın ruhunu doğru okuyarak, İlçemiz’i günün şartlarına göre yeniden konumlandırmalıyız. Bu toprakların geçmişinde olduğu gibi görkemli bir geleceğe, Selçuklu’muzu kavuşturmak için her türlü kaynağın yine Selçuklu’da olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden daha kalabalık nüfusa sahip olan ve dinamik yapısıyla dikkatleri üzerinde toplayan Selçuklu’nun potansiyeli doğru kavranarak, bu potansiyel etkin değerlendirilirse sadece “Daha yaşanabilir Selçuklu” değil, “Herkesin gıpta ile baktığı Selçuklu” ortaya çıkacaktır.” dedi.

MHP Selçuklu Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah BUKSUR Kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Buksur, 1962 Konya doğumludur. Buksur, İstanbul Marmara Üniversitesi Lisans, Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans, Kazakistan Korkut Ata Üniversitesi Kazak Dili Yüksek Lisans, Kırgızistan Humaniterlik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Etnisite Doktora mezunudur.

Etnisite ve Etnik Sorun, İnsan Hakları, Kadın Hakları, Çocuk Hakları alanları gibi birçok alanda ve özellikle Türk Dünyası ve İnsan Hakları alanlarında çalışmalarda bulunan Abdullah Buksur; İnsan Hakları Eğiticilerin Eğitimi Sertifikası Programı, İnsan Hakları Genel Eğitimi, Kadın Hakları Eğitimi, Çocuk Hakları Eğitimi, Propaganda ve İletişim Eğitimi, Sertifikalı Toplam Kalite Yönetimi Eğitimi, Sertifikalı Bağımsız Denetçi Eğitimi, Bağımsız Seçim Gözlemciliği Eğitimi, BM Mülteci Eğitimi gibi eğitim ve programları bitirmiştir.

Abdullah Buksur, Kamu kurumlarının yeniden yapılanması çerçevesinde iç denetçilik, Etnisite ve Etnik Sorun konusunda Kırgızistan’da saha araştırması, Irak İnsan Hakları Kerkük Raporu, Aphazya İnsan Hakları Raporu, Toplam Kalite Yönetimi belgelendirme ve denetim süreçleri, Azerbaycan 10 Aralık  Dünya İnsan Hakları Toplantısı, Kırım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Toplantısı, Kazakistan Türk Dünyası’nın Meseleleri Sempozyumu, Kırgızistan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları, Özbekistan İnsan Hakları Konferansı, Azerbaycan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konferansları, TİKA İşbirliği ile Makedonya, Bulgaristan ve Makedonya’da İnsan Hakları konusunda çeşitli sempozyum ve toplantılar, 17 ülkenin (İHAF) İnsan Hakları Avrasya Formu Kuruluş Konferansı, Doğu Türkistan Konferansları gibi yakın tarihte yaşanan bir çok ulusal ve uluslararası problem için oluşturulan çözüm projelerinde etkin rol oynadı.

Abdullah Buksur, birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşunda etkin icra ve karar mekanizmalarında bulundu. Bu deneyimlerinden bazıları; Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyeliği, Ankara İnsan Hakları İl Kurulu Üyeliği, Toplam Kalite Yönetimi Gurup Başkanlığı, Türkiye Kamu-Sen ARGE Direktörlüğü, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu Genel Başkanlığı, İnsan Hakları Avrasya Formu (İHAF) Kurucu Başkanlığı ve halen Genel Sekreterliği.

Yayınlanmış kitapları; İnsanlığın İttifakı İnsan Hakları, Avrupa Birliği Müktesabatı, Sorgulama, Kırgızistan Örneğinde Etnisite ve Etnik Sorun (Kitap Dr. Tezi). Gazi Üniversitesi Akademi Dergisi’nde Etnisite Konusunda yayınlanmış 2 adet makale, Türk Ocağı Dergisi’nde Doğu Türkistan’da Yaşanan İnsan Hakları İhlalleri konusunda makale, Irak Türklüğü ve İran Türkmenleri ile Suriye Türkmenleri konusunda çeşitli makale ve konferanslar. Tercüman Gazetesi’nde köşesinden okuyucularıyla buluşmuş olan Buksur, yerel bir gazetede de köşe yazarlığı yapmaktadır.

 

İngilizce, Rusça ve Kazakça, Özbekçe gibi çeşitli Türkçeler bilen Buksur evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı