Altay: “Daha Çok Çalışacağız”

Altay: “Daha Çok Çalışacağız”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Alperen Ocakları’nda düzenlenen Yesevi Sohbetleri’nde gençlerle bir araya geldi.

30 Aralık 2018 - 14:52

Türkiye ve dünyadaki gelişmeler ile gençlerin bu süreçteki öneminin ele alındığı programda konuşan Başkan Altay, “Çok çalışmalı ve gayret etmeliyiz. Ayrışmalardan uzaklaşarak farklılıkları bir güzellik olarak kabul etmeli, kucaklayıcı ve hoşgörülü olmalıyız. Bize bizden başka dost yok” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Alperen Ocakları tarafından düzenlenen Yesevi Sohbetleri’nde gençlerle bir araya geldi. Alperen Ocakları İl Başkanlığı’nda gerçekleşen programda gençlerin böyle ortamlarda bir araya gelmelerini önemsediklerini belirten Başkan Altay, “Hepinizin bir derdi var ki buradasınız ve bu çok önemli. Ama yetmiyor daha çok çalışmalı ve gayret etmelisiniz. Şanlı bir geçmişimiz var ama gelecek projeksiyonu çizip ona göre hareket etmeniz çok daha önemli” dedi.

KUCAKLAYICI VE HOŞGÖRÜLÜ OLMALIYIZ

 Ayrıştırmalardan uzaklaşarak farklılıkları bir güzellik olarak kabul etmenin önemine değinen Altay, “Kucaklayıcı ve hoşgörülü olmalıyız. Bize bizden başka dost yok. Dünya ve bölge bir dönüşüm ve değişim sürecinde. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de hatta Yunanistan’da yaşananlara bir bakın, eğer ayakta durmayı başaramazsak hiçbirimizin yaşama hakkı olmayacak. Önce bir olup beraber olup ayakta durmayı başarabilmeli ve üretmeliyiz. Batı’nın ülkemize olan bakışı ortada. Gezi olaylarında ülkemize yönelik tavrı gördünüz. Çok daha büyük olaylar Fransa’da yaşandı. Ama uluslararası aynı tepki gösterilmedi. Onun için dünyayı tanıyın, kendinizi geliştirin” diye konuştu.

Konya Alperen Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Seyit Özcan ise gençlerle bir araya geldikleri için Uğur İbrahim Altay teşekkür ederek, Alperen Ocakları olarak gençlerle ilgili yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı