Reklam
  • Reklam
Altay Öğrencilerle Buluştu

Altay Öğrencilerle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Aliya İzzetbegovic Bilgehanesinde yaz dönemi eğitimlerine katılan öğrencilerle bir araya geldi.

26 Haziran 2019 - 16:22

Altay, Kur’an-ı Kerim, Siyer gibi dini eğitimler ile çocukların okul hayatına destek verecek Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri eğitimleri verilen Bilgehanelerde yüzmeden biniciliğe kadar çeşitli etikliklerle çocukların yaz tatilini dolu dolu geçirmelerini arzu ettiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Aliya İzzetbegovic Bilgehanesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında hizmet veren Bilgehanede sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle görüşen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şu anda üç Bilgehanede bin 200’e yakın çocuğa eğitim verildiğini söyledi.

Altay, “Bir taraftan Kur’an-ı Kerim, Siyer gibi dini eğitimler verirken bir taraftan da çocuklarımızın okul hayatına destek verecek Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe eğitimleri veriyoruz. Bununla birlikte çocuklarımız için çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Yüzmeden biniciliğe kadar çocuklarımızın yaz tatilini dolu dolu geçirmelerini arzu ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem Bilgehanelerin sayısını hızla artırmayı arzu ediyoruz. Her çocuğumuz mahallesinde yürüyerek gidebileceği bir sosyal tesise kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.

YAZ EĞİTİMLERİNE KATILAN ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Bilgehanelerde yaz eğitimlerine katılan öğrenciler de eğitimlerin kendileri açısından çok faydalı geçtiğini belirterek, hem derslerini geliştirdiklerini hem de eğlenceli sosyal aktivitelere katıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

ÇOCUKLAR BİLGEHANELERDE YAZI DOLU DOLU GEÇİRİYOR

20 derslik, 8 atölye, 3 spor salonu, 3 playstation odası, 4 mescit, 3 kütüphane bulunan Bilgehanelerde yaz döneminde 26 kız 26 erkek sınıflarında toplamda bin 192 öğrenci eğitim alıyor. Yaz döneminde çeşitli sosyal aktivitelerin yanı sıra; Kuran-ı Kerim, İbadet, Siyer, İlmihal, Değerler Eğitimi, Geleneksel ve Olimpik Okçuluk, Bilişim Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Binicilik, Yüzme, Futbol, Doğa Kampları, LGS Kursları, Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri veriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'