Amacımız gençlerimize meşale olmaktır

Amacımız gençlerimize meşale olmaktır

Birlik Vakfı Konya Şubesi, burs verdiği öğrencileri, dayanışma ve kaynaşma yemeğinde biraraya getirdi. Amaçlarının nitelikli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek olduğunu vurgulayan Vakıf Başkanı Abdi Parlak, “Gençlerimize meşale olmaya devam edeceğiz” dedi.

26 Aralık 2018 - 15:38 - Güncelleme: 26 Aralık 2018 - 15:41

Birlik Vakfı Konya Şubesi, burs verdiği öğrencilere yönelik yemek programı düzenledi. Vakıf yöneticileri ile öğrencilerin arasında dayanışma ve kaynaşmayı hedefleyen yemekte, vakfın geçmişi ve yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Vakfın sinevizyon gösterimiyle tanıtımının yapıldğı yemek prgramında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) devamı olarak eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini, bugün de aynı ruhla öğrencilerin eğitimli, ahlaklı, çalışkan, üretken, geleceği planlayan nesiller olarak yetişmelerini sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Parlak, “Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği’nin devamı olarak yıllardır önümüzü aydınlatan bir mesaşe olmayı başarmıştır. Bizler yoklukları bahane etmeden yoluna devam eden yolcularız. Bu yolculukta geçmişten gelen tecrübelerimizi gençlerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda cumartesi günleri düzenlediğimiz ‘Her Cumartesi Birlikteyiz’ başlıklı konferanslarla gençlerimize yeni ufuklar açmaya, tarihimizi, kültürümüzü ve etik değerlerimizi anlatmaya, güncel meseleler hakkında onların yeni pencereler açmalarına yardımcı oluyoruz. Bize bu yolda yürümemizde destek olan bütün gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik Vakfı’nın temelini oluşturan MTTB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Konya Şube Başkanı Mehmet Şentürk, “Her ne kadar eğitim programlarına ağırlık veriyorsak da ülke gündemini de yakından takip ediyoruz. Hiçbir konjönktürel dalgalanmaya kapılmadan, çizgimizden sapmadan gençlere önder olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bugünlerimizi kimseye ipotek etmeden ülkemiz için yaşamamız gerektiğine vurgu yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ise “Bu ülkede yaşamak ecdadımız için kolay olmamış. Bizim için de kolay olmayacak. Sarıkamış Harekatı’nın yıldönümünde her birlikte ülkemiz ve milletimizle birlikte, alnı ak bir gençlik, erdemli bir hayat sürmeyi diliyorum” diye konuştu.

Programa konuk olan işadamı Ziya Özboyacı da Birlik Vakfı’nın tedrisatından geçen gençlerin sokaktaki gençler gibi olamayacağını, gençlerin bizi biz yapan değerlerle kendilerini donatmaları gerektiğini ifade etti.

Samimi bir ortamda geçen yemekte Birlik Vakfı yöneticileri öğrencilerin sorunlarını da dinledi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak