Reklam
  • Reklam
Bozkır Etnografya Müzesi kuruluyor

Bozkır Etnografya Müzesi kuruluyor

Osmanlı döneminde yapılan ve Bozkır’ın ilk belediye binalarından biri olan tarihi binanın 2016 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandı ve Konya Valiliği ile birlikte yürütülecek projeyle de bina Bozkır Etnografya müzesi olarak hizmet vermeye başlayacak.

12 Mart 2019 - 12:16

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak ile birlikte tarihi binada incelemelerde bulunan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, bugün itibariyle Konya Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’ın önderliğinde projenin hazırlandığını ve iç kısımlarının düzenlenmesi konusunda ihalenin yapılacağını belirtti.

Binanın müze olarak düzenlenmesiyle birlikte Bozkır’ın müzecilik ve turizm anlamında önemli bir mesafe alacağını vurgulayan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “Daha önce Sayın Valimiz ile birlikte binayı inceleyip bu tarihi binada yapmak istediğimiz çalışmayı anlattığımızda Sayın Valimiz bu çalışmanın çok önemli olduğunu vurgulamıştı. Bugün ise birlikte bir proje çalışması yaptık ve artık Bozkır Etnografya Müzesinin iç kısımlarının düzenlenmesi ve müze olarak faaliyete geçmesi için projenin ihale süreci başladı. Sayın Valimize destekleri için ilçe sakinlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bozkır’ın tarih sahnesinde uzun yıllar yer aldığını ve bu tarih sahnesinden birçok tarihi mekanların hala Bozkır’da eski ihtişamıyla birlikte ayakta durduklarını belirten Başkan Gün, “Bozkır, tarihi mekanlar bakımından çok zengin bir yerdir. Tarihi milattan önce 2 binli yıllara kadar dayanan ilçemiz, tarih sahnesi boyunca ev sahipliği yaptığı tüm medeniyetlerden izler taşımaktadır. Kuracağımız bu etnografya müzesinde bu izlerin yanı sıra Bozkır’ımızın örf, adet ve geleneklerini de yer alacak. Bu projemizi tamamladığımızda inşallah bu müze Bozkır için çok ayrı bir yere sahip olacak. Hizmet bayrağını devretmeden önce tüm gücümüzle bu projenin ihalesinin yapılması ve uygulamaya başlaması için çalışmaya devam edeceğiz. Şimdiden Bozkır Etnografya Müzesinin ilçemize, bölgemize, Konya'mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'