Bu yıl daha güzel olacak

Bu yıl daha güzel olacak

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, ihracat rakamlarını değerlendirdi. Konya’nın ihracatta tarihi bir rekor kırarak ihracatçı illerde 11. sıraya yükseldiğini  dile getiren Sinacı, bu yıl ilk 10’a girebilecek ihracat alt yapısına sahip olunduğunun altını çizdi.

06 Ocak 2021 - 16:01

Başkan Sinacı, “Türkiye’nin üreten gücü Konya 2020 yılında ihracatını yüzde 8,28 oranında artırarak 2 milyar 185 milyon 137 bin dolarihracat yaptı. Şehrimize yeni bir rekor sevinci yaşatan tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarını tebrik ederim" dedi.

Hedefin ilk 10’a girmek olduğunu belirten Sinacı, "Konya'mız 2020'de ihracatını yüzde 8,28 artırarak 2 milyar 185 milyon dolar ihracat yaptı. Yaşamış olduğumuz küresel salgında, Dünyada ekonomilerin ve ticaretin daraldığı 2020 yılında kırılan rekor bizleri sevindirmiştir. Bu süreçte yılmadan çalışan işadamlarımızı kutluyoruz. Özellikle Savunma Sanayi'nde yeni bir faza geçen Konya, bu alandaki ihracatıyla dikkat çekmektedir. 2021 yılının daha da güzel geçeçeğine inancımız sonsuzdur. 2020 rakamlarının verdiği moral ile Konya, 2021 yılında Türkiye'de ilk 10 içerisine girecektir. Otomotiv yan sanayi, tarım makineleri, makine-sac sanayi, savunma sanayi, gıda endüstrisi başta olmak üzere birçok sektörde üretim yapan Konya sanayisi, teknolojik alt yapısı ve istihdam oranı ile ihracatta yeni rekorların kapısını aralayacaktır" diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü