Büyük heyecan başladı

Büyük heyecan başladı

Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası  Konya'da  başladı. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tüm Konyalıları Gençler ve Büyükler Tekvando Türkiye Şampiyonasını izlemeye davet etti.

15 Ocak 2019 - 15:23 - Güncelleme: 16 Ocak 2019 - 11:00

Gençler ve Büyükler Tekvando Türkiye Şampiyonası  Konya’da  başladı. Gençler ve Büyükler kategorilerinde yarışan tekvandocular, Türkiye Şampiyonası'nda madalya almak için mücadele ederken, yarışmanın ilk etabı olan Gençler Türkiye Şampiyonası 25 Ocak’ta sona erecek.

Şampiyona ile ilgili olarak yapılan tanıtım toplantısına  Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Baş antrenör Ali Şahin, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez ve Tekvando Milli Takımından antrenörler ve sporcular  katıldı.

‘TÜM KONYALILARI MAÇLARA DAVET EDİYORUZ’

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada 5 gün sürecek olan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda geleceğin genç milli takımını oluşturacak sporcuların belirleneceğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Sporcularımız turnuvada 5 gün boyunca mücadele edip milli takıma girmeye çalışacaklar. Tüm Konyalıları sporcularımızı izlemeye ve takip etmeye davet ediyoruz. Konya bir sporcu kentidir. Dünya, Avrupa ve olimpiyatlara gidecek sporcularımız burada. Sporcularımızın burada hem maçlarını hem de antrenmanlarını yapacak.”

Şahin, Türkiye Tekvando Federasyonunun 2018 yılını çok başarılı bir şekilde kapattığını ve 2019 yılına da büyük hedeflerle başladıklarını söyledi. Federasyon olarak 2018 yılında büyük başarılara imza attıklarını vurgulayan Şahin, “Başarı kolay elde edilen bir şey değil. Tamamen takım çalışmasıyla elde edilir. Dünyada 210 ülke Dünya Tekvando Federasyonuna üyedir. Bu 210 ülkeden birisi de Türkiye'dir. Ülkelerin nüfuslarına bakıldığı zaman şöyle bir kıyaslama yapmak mümkün. Bugün Türk tekvandosu 2018 yılı itibarıyla dünyada en önemli bir yere gelmiştir. İstatistiklere bakıldığında Türk milli takımları başarı ve madalyalarla 2017 yılındaki son dünya şampiyonasında 182 ülke içerisinde dünya ikincisi olarak çok büyük bir başarıya imza atmıştır" dedi.

Şahin ayrıca Konya Tekvandosu ile ilgili de yaptığı açıklamada, Konya’nın tekvandoda bir lokomotif şehir olduğunu söyledi. Şahin, “Konya tekvandosu 1980’li yıllardan bu yana çok büyük sporcular yetiştirdi. Bugün de fazlasıyla daha iyiye giderek sporcuları yetiştirmeye devam ediyor. Tekvandonun lokomotif şehirlerinden birisidir. Bu anlamda TSYD'nin de 300'e yakın Tekvandocusu var. Bunların içerisinde onlarca başarılı sporcu var.  Bu kapsamda Konya’yı ve ilçelerini de destekliyoruz. Özellikle Beyşehir, Seydişehir, Akşehir gibi ilçelerde de olabilecek sporcuların üzerinde duruyoruz. Her türlü desteği veriyoruz. Bugün baktığınızda Konya, Dünya şampiyonu, Dünya ikincisi, Avrupa şampiyonu çıkarmış ve yakın zamanda bunu başarmış bir şehir" diye konuştu. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı