Reklam
  • Reklam
Can kaybımız 277’ye çıktı
Reklam

Can kaybımız 277'ye çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüsle ilgili bugünkü son durumu açıkladı. Bugün ölenlerin sayısı 63 olurken, toplam can kaybımız 277 oldu.

01 Nisan 2020 - 20:21

Sağlık bakanı Fahrettin Koca Coranavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Herhangi bir insanın bu hastalık yokmuş gibi yaşayamayacağını belirterek, "Bu eski dünya değil. Dünya insanın ekran başından izlediği haberler eskiye benzemiyor. Sürekli hareket halinde içeri sızacak boşluk arayan bir düşman var karşımızda.İnsanlık buna ilk kez tanık oluyor. Dünya coronavirüse karşı bir başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Haslarının ülkemize girmesini bu yolla iteledik. Temas mesafe izolasyon bu 3 kelime hayati önemde. Bu yüzden temastan kaçınalım. Yakın çevremizi uyarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Özgürlüğümüzü kısıtlayan birbirimiz değil risk kısıtlıyor. Bu günler tahammül ve dirayet günleridir. Bugünler şüphesiz geçicidir. Bu mücadelede stratejimiz sabit hayat olmalı ve yuvamız olmalıdır" derdi.

 

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarının ardından daha sonra bakanlığın Koronavirüs ile ilgili olarak açılan resmi siteden bugünkü tabloyu açıkladı.

Tabloya göre, bugün 14 bin 396 test yapılırken, 2 bin 148 yeni vaka olduğunu, 63 kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bugüne kadar toplam 106 bin 799 test yapıldığı, 15 bin 679 vaka olduğu, hayatını kaybedenlerin toplam sayısının ise 277'e  ulaştığı belirtildi.

Yoğun bakımda bulunan toplam hasta sayısının 979, toplam Entübe hasta sayısının 692, iyileşen hasta sayısında 333 olduğu duyuruldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1