Reklam
  • Reklam
Can kaybımız 92 oldu
Reklam

Can kaybımız 92 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, can kaybının 92'ye çıktığını söyledi.

27 Mart 2020 - 20:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısın ardından yaptığı açıklamada, bugün 7 bin 533 test yapıldığını, bugünkü tanı sayısının 2 bin 69 olduğunu bugünkü can kayıpları ile  birlikte 92 kişinin hayatını kaybettiğini, 42 hastanın da iyileşerek taburcu olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"10 Mart'tan bu yana Türkiye'de birçok şey değişti. Asla diğer ülkelerle aynı durumda değiliz. Oradaki sonuçların kısa sürede ortaya çıktığını akılda tutmalıyız. Türkiye elinden gelen her şeyi yaptı.
Bugün şartlar çok farklı. Biz 10 Mart'tan öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler kesinlikle farklı olacak. Bu hastalık dünyada hayatı değiştirecek kabiliyete sahip. Hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmek gerekli. Temas kesildiğinde virüsün önü kesiliyor. Tedbirler aslında basit. Hastalığın yayılmasını engelleyecek şartları sağlamak ve onlara uymak zorundayız" dedi.
Bugünkü toplantıda Sokakta geçirilecek zamanın kısıtlanması en önemli konu olduğunu söyleyen Bakan Koca, "Virüsün yayılımını önlemek, virüsün yayıldığı yerleri sınırlandırmak. Bunun için hareketliliği olabildiğince azaltmak. Virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek. Bu yaklaşım belkide şehirlerin izole edilmesi gibi düşünebilmesi gerekir. Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Hastalığın önünü keseceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza yeni kararları arz ettim."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1