Reklam
  • Reklam
Destek olamıyorsan engel olma!

Destek olamıyorsan engel olma!

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık oluşturan ve oldukça dikkat çeken bir film hazırlandı.

03 Aralık 2020 - 14:54 - Güncelleme: 03 Aralık 2020 - 15:05

20 yılı aşkın süredir özel gereksinimli bireylerin eğitimine hizmet veren Özel Deha Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü için hazırladığı farkındalık çalışmasında, aslında engelsizlerin engellilerin hayatına koyduğu engellere dikkat çekiliyor. 
Deha Özel Eğitim Kurumları öğretmenleri, Kurum Müdürü Duygu Çoban Büyükbaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Büyükbaş’ın da yer aldığı çalışmada engellilere engel olmayalımın alt çiziliyor.
Farkındalık çalışmasında özel gereksinimli bireylerin ve ailelerin hayatta karşılaştıkları zorluklara görsel olarak vurgu yapılıyor.
3 Aralık Dünya Engelliler günü için hazırlanan filmde;
“Hayatta kendilerine çok zor yer bulabilen ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerektiğinin altı çiziliyor. 
Kurum Müdürü Duygu Çoban Büyükbaş “Bu farkındalığın artması için, onların gününde, onların duygularını anlatmaya çalıştık. Engelli anne babası olmanın, engelli yakını olmanın zorluklarına vurgu yapıp dikkat çekelim istedik. Her anne baba evlatlarının kendilerinden uzun yaşamasını ister, ama özel gereksinimli insanların anne babalarının en büyük korkusu çocuklarının yalnız ve çaresiz kalmaları” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Büyükbaş da filmi hazırlamaktaki amaçlarını, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık oluşturmak olarak açıkladı. Büyükbaş, “İnanıyoruz ki, onlar çok özel. Hepimizden farklılıkları var ve dünya bu farklılıklarıyla güzel. Yaşama sevinçleriyle hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin, sadece bir gün değil her zaman yanındayız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'