Reklam
  • Reklam
Doğadaki Hayvanlar unutulmadı

Doğadaki Hayvanlar unutulmadı

Kış ayları ile birlikte sahipsiz hayvanlar için beslenme odaklarına düzenli olarak yem bırakan Konya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından çalışmalarını artırdı.

26 Aralık 2018 - 15:38

Ekipler, yem bulmakta zorlanan kuşlar ile sahipsiz kedi ve köpekler için uygun yerlere yem bırakıyor. Büyükşehir; yaralı, bakıma muhtaç ve yem sıkıntısı çekerek yerleşim yerlerine sığınan yaban hayvanlarının da tedavilerini yaparak doğal ortamlarına geri bırakıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından sahipsiz hayvanların ve kuşların aç kalmaması için beslenme odaklarına ve şehir merkezinde uygun yerlere yem bırakıyor. Başıboş kedi ve köpeklerin aç kalmaması için, 250 adet beslenme odağına günlük olarak tavuk kırıntılarıyla pelet yem bırakan ekipler, hava şartlarına göre çalışmalarını artırarak hayvanlara yiyecek bırakmayı sürdürüyor. Ekipler, olumsuz hava şartlarında yem ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan kuşlar için de Alaaddin Tepesi, Kayalıpark, Mevlana bölgesi, mezarlıklar başta olmak üzere şehrin farklı bölgelerine buğday bırakıyor. Bir sevgi ve merhamet şehri olan Konya’da vatandaşların da yoğun kar yağışının olduğu dönemlerde evlerinde artan yiyecekleri sahipsiz hayvanlar için uygun noktalara bırakmaları büyük önem taşıyor.

YABAN HAYVANLARINA ACİL MÜDAHALE HİZMETİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle yaralı, bakıma muhtaç ve yem sıkıntısı çekerek yerleşim yerlerine sığınan yaban hayvanlarını da koruma altına alıyor. Konya merkez ve ilçelerde bakıma muhtaç yaban hayvanlarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği içinde alarak Geçici Hayvan Bakımevi\'nde tedavilerini ve bakımlarını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, hayvanları doğal ortamlarına geri bırakıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'