Reklam
  • Reklam
Ege’de yılın spor ödülleri sahiplerini buldu
Reklam

Ege’de yılın spor ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Simya Metal 8. TSYD Ege'de Yılın Spor Ödülleri’ni kazananlar törenle ödüllerini aldı.

27 Şubat 2020 - 16:52

2019'daki spor organizasyonlarına ilişkin yapılan değerlendirmenin ardından seçilen yılın takımları, yılın teknik direktörü, yılın antrenörleri, yılın sporcuları ve olimpiyat onur ödüllerini kazananlara ödülleri Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen törenle verildi.

TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, yaptığı konuşmada, İzmir’de sporun ve spor kültürünün gelişmesine yönelik faaliyetler de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle geleneksel futbol turnuvasının yanı sıra voleybol turnuvasını sürdürdüklerini, 2 yıl önce gerçekleştirdikleri “İzmir Spor Tarihi” sempozyumdaki bildirilerin yer aldığı kitabın da basıldığını hatırlatan Okumuş şöyle konuştu:

“Ege’de yılın spor ödülleri organizasyonuna 8 yıl önce başlamıştık. Belirli kriterlere dayanan isimlere ödül verilmesi, bizleri uluslararası alandaki müsabakalarda gururlandıran sporcularımıza taltifte bulunmanın bizim görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Minik bir katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere.  Aynı şekilde Ege’ye şampiyonluk sevinci yaşatan Denizlispor ve Menemenspor takımları da yılın takımları oldu.”

 

 

 

Okumuş, organizasyona önemli destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.

Organizasyonda 46. ve 47. TSYD Ege Kupası’nın ana sponsorluğunu üstlenen ve amatör branştaki sporculara destek veren Folkart'a, 8. TSYD Ege'de Yılın Spor Ödülleri organizasyonuna sponsorluk desteği veren Simya Metal’e ve İzmir Spor Tarihi sempozyumu ve kitabındaki katkılarından dolayı Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Günver Güneş’e teşekkür plaketi verildi.

Organizasyonda ödül alanlar şöyle:

Yılın takımları: Ekol Göz Menemenspor, Yukatel Denizlispor

Yılın teknik direktörü: Yücel İldiz (Eski Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü)

Yılın antrenörleri: Özgür-Aysel Gümüşlü (Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota almayı başaran Nazlı Savranbaşı'nın antrenörleri), Türker Oktay (Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası erkekler 50 metre kurbağalamada gümüş madalya kazanarak ilki başaran milli sporcu Emre Sakçı’nın antrenörü)

Olimpiyat Onuru Ödülleri: İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Nazlı Savranbaşı, Ferhat Arıcan (Cimnastik), Emre Sakçı (Yüzme), Dilara Uralp (Rüzgar sörfü)

Ege'de yılın sporcuları: Kerem Kamal (Güreş), Derin Baytur, Okyanus Arıkan, Can Ertürk (Yelken), Ayşe Begüm Onbaşı ve Mehmet Ercoş (Cimnastik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu
Konya'da uçak düştü pilot kurtuldu, bir kişi şehit oldu