Reklam
  • Reklam
Engellilerin sorunlarına canı gönülden katılmalıyız

Engellilerin sorunlarına canı gönülden katılmalıyız

Konya Tabip Odası Başkanı  Dr. Seyit Karaca 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

03 Aralık 2018 - 13:26

Konya Tabip Odası Başkanı  Dr. Seyit Karaca mesajında şu görüşlere yer verdi:

"İnsana verilen değerin en belirgin yansıması, engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Bu, aynı zamanda bir ülkenin, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biridir. Tüm dünya toplumları, engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla her yıl 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmişlerdir.

3 Aralık, farkındalık yaratmak amacıyla hayata engelli bireylerin penceresinden bakmaya gayret edilen önemli bir gündür. Bu bağlamda, engelli kardeşlerimizin maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir. Doğuştan ya da sonradan herhangi bir hastalık ya da kaza sonucu toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışmalara toplum olarak canı gönülden katılıp, destek vermeliyiz.

Engelli kardeşlerimiz gerekli koşullar sağlandığında eğitimden bilime, spordan sanata, her alanda üstün başarılara imza atmakta, azim ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar. Bu duruma verilecek ilk örnek geçen sene Avrupa Şampiyonu olan ve geçtiğimiz Kasım ayında Dünya 2. si olan Ampute Futbol Milli Takımımızdır. Onlar kazandıkları başarıyla göğsümüzü kabartıp, tüm dünyaya örnek olmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplumumuzda engelli haklarının unutulmamasını temenni ederken, tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum."

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'