Erdoğan açıklamalarda bulundu

Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına müjdeyi verdi. Normalleşme planına göre 11 Mayıs tarihinde berber, kuaför, güzellik salonu ve AVM'ler açılacak. Sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonunda da uygulanacak.

04 Mayıs 2020 - 20:56 - Güncelleme: 08 Mayıs 2020 - 03:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstüne ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkanı getirdiklerini söyledi.
Erdoğan şunları söyledi:

Üniversite sınavı 27-28 Haziran yapılacak.
Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran yapılacak.
Berber ve Kuaförler 11 Mayıs açılacak. 
Avm’ler 11 Mayıs’ta açılacak.
Türkiye devleti ve milletiyle ortak bir mücadele ortaya koymuştur.
Hem ölüm oranımızı çok aşağıda tuttuk hem de hastalığın yayılma hızını başarılı bir şekilde kestik.
İyileşen hasta sayısı katlanarak artmakta, tüm sağlık çalışanlarımızın gayretiyle vicdanları kanatan hiçbir görünü yaşanmadı.
Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren tüm adımları bilinçli, kararlı bir şekilde attık. Alınan tedbirlerden etkilenen tüm kesimler için destek programları hazırladık.
Biz bize yeteriz kampanyasına yapılan bağış 1 milyar 910 milyon lirayı buldu.

İlk olarak Mayıs ayı normalleşme planını sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştiriyoruz.
20 yaş altında iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tahditli olarak dışarı çıkabilecek. 15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecek.
Bu hafta sonu sokağa çıkma uygulamasını sürdürüyoruz.
Kurallara riayet düzeyine bakarak sonraki haftalarda aynı uygulamayı devam ettireceğiz. Bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasını sürdürüyoruz. 31 ilde şehirlerarası giriş çıkış sınırlandırılmasını bu geceden itibaren Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'ya giriş çıkışlar serbest bırakıldı.

Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacağız. Diğer illerimizde giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştı.
Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske, bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.
Maske türlerine göre üst fiyat belirleyerek halkımızı mağdur edecek girişimlerin önünü keseceğiz. 
Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.
Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet verecek.
YKS 27-28 Haziran'da liselere geçiş sınavı 20 Haziran'da yapılacak. Askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır.
Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takipleri 15 Haziran'da başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü