Eş Zamanlı 4 Fuar Birden Açıldı

Eş Zamanlı 4 Fuar Birden Açıldı

Konya, eş zamanlı olarak 4 fuarın açılışına ev sahipliği yapıyor. Konya Kent 2019 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Konya İnşaat, Gayrimenkul, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarının açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, fuarların karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişi imkanı sağladığını belirtti.

25 Nisan 2019 - 16:52 - Güncelleme: 25 Nisan 2019 - 16:54

Konya Kent 2019 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Konya İnşaat, Gayrimenkul, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı KTO TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı.

“ŞEHRİMİZİ KONYALILARLA BİRLİKTE YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın son yıllarda fuarcılık konusunda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, Türkiye’nin en güzel fuarlarından biri konumunda olan TÜYAP Fuar Merkezi’nde açılan 4 fuarın bu gelişmişliğin ve altyapının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Bu tür fuarların karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişi imkanı sağladığına dikkat çeken Başkan Altay, “Konya, gerçekten tüm kamu kurum ve kuruluşları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşları ile bir bütünlük içerisinde. Tüm Türkiye’de gıpta ile bakılan, örnek gösterilen bu birlik ve beraberlik sayesinde şehrimiz son yıllarda önemli mesafeler kat etti. İnşallah bu birlik ve beraberliğin devamı ile yeni dönemde de kaynakları ekonomik şeklide kullanarak, yeni kaynaklar oluşturarak planlı gelişmeye; istişare kültürünü geliştirerek şehrimizi Konyalılarla birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

 

45 İLDEN BELEDİYE YÖNETİCİLERİ FUARDA

 

Fuarlara 45 ilden 500'e yakın belediye yöneticisinin de katıldığını kaydeden Başkan Altay, “Belediye yöneticilerimiz Konya'da buluşarak, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek eğitim programlarına katılacak. Burada belediyelerin yatırımları ve yenilikler ele alınarak karşılıklı tecrübe paylaşımı ile birbirimizden istifade etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam da “Konya’mız ülkemizin en önemli tarım ve sanayi bölgesi olmasının yanında sürekli gelişen bir ticaret merkezidir. Ulusal ve uluslararası katılımlarla düzenlenen fuarlar ilimizin ticaret merkezi olma konumunu daha da güçlendirmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Şaban Topal, Konya Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Onursal Başkanı Osman Başaran ve KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Büyükeğen’in yaptığı konuşmaların ardından Konya Kent 2019 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Konya İnşaat, Gayrimenkul, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarının açılışı yapıldı.

 

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, Konya’dan ve çok sayıda şehirden belediye yöneticileri, TÜYAP yetkilileri ve sektör temsilcileri hep birlikte fuarlarda bulunan stantları ziyaret ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü