Faizlerin yükselişi satışları durdurdu

Faizlerin yükselişi satışları durdurdu

Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, özellikle son 10 yıla damgasını vuran inşaat sektörünün tekrar eski gücünü kazanarak piyasaları biran önce canlandırması gerektiğini kaydetti

01 Eylül 2020 - 12:00

Haziran ayı itibariyle birçok sektörde normalleşme adımlarının atıldığını kaydeden Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, özellikle son 10 yıla damgasını vuran inşaat sektörünün tekrar eski gücünü kazanarak piyasaları biran önce canlandırması gerektiğini kaydetti. 

İnşaat sektörü ile ilgili açıklamalardan bulunan Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, son birkaç yılda yaşanan ekonomik sıkıntırın ençok müteahhitleri etkilediğini ifade etti. Ekonomik sorunların yanı sıra tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de kendini iyiden iyiye hissettiren Covit 19 salgınının birçok sektöre olduğu gibi inşaat sektörüne de ağır darbe vurduğuna dikkat çeken Tekin, “ pandemi süreci inşaat sektörünün yaşadığı zorlukların adeta tuzu biberi oldu. Yaklaşık 100  kalemi bünyesinde barındıran sektörümüz piyasaların da Umut kapısıdır. Yükselen sadece inşaatlar degil insanların da umutlarıdır. Haziran ayı başlarında normalleşme adımları atan ülkemiz, özellikle kredi faiz oranlarının düşürülmesi ile biran önce toparlanma sürecine girmişti. Sektörümüz tekrar hareketlenmeye başlamış, talepler artmıştı. Tabiki sektörümüzdeki hareketlilik iç piyasayıda canlandırmıştı. Bu canlılık bizleri tekrar heyecanlandırmış ve hedeflerimizi yükseltmeye itmişti. Maalesef ki son günlerde küresek ekonomik krizin etkileri yine piyasaları alt üst etmeye yetti. Artan döviz kurları, kredi oranlarının yükselmesine sebep oldu. Umuyoruz ki merkez bankası başta olmak üzere tüm kamu ve özel bankalar kredi notlarında bir düzenleme yaparak kredi faiz oranlarını düşürür ve sektöre can suyu olur” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0