Federasyon başkanı Şahin’den TSYD’ye ziyaret

Federasyon başkanı Şahin'den TSYD'ye ziyaret

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve beraberindeki heyet, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesini ziyaret ederek Şube başkanı Murat Dönmez ile bir süre görüştü.

17 Ocak 2019 - 15:57

Konya'da devam eden Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonasında yerel basının şampiyonaya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, federasyon olarak, 2018 yılını oldukça başarılı kapattıklarını, 2019 yılında da aynı başarıyı sürdürerek 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olan Olimpiyatlar için çalışacaklarını söyledi. Bugün Tekvando'da  450 bine yakın lisanslı sporcularının olduğunu anımsatan Şahin, "Futboldan sonra en çok lisanlı sporcusu olan federasyonuz. Amacımız aktif olarak da daha çok sporcu kazanımı elde ederek, başarı grafiğimizi üst seviyelere çıkartmak" dedi.

2018 yılında dünyada yılın Tekvando antrenörü seçilen Ali Şahin'de, yurt çapındaki sporcularla yakından, bire bir ilgilendiklerini anımsatarak, "Sporcularımızı her zaman dinamik, yarın müsabaka yapacakmış gibi hazırlıyoruz. Bu anlamda da hem sporcularımız, hem de antrenörlerimiz büyük özveri gösteriyorlar"  diye konuştu.

TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Şube olarak sahip oldukları spor kulübünde çok sayıda başarılı sporcularının bulunduğunu, 211'i bayan olmak üzere toplam 376 tekvandocunun bulunduğunu söyledi. Olimpiyat ve dünya şampiyonu sporculara sahip olduklarının altını çizen Dönmez, "Genç sporculara büyük önem veriyoruz. Konya'da devam eden Gençler şampiyonasında da altın madalya hedefliyoruz" diye konuştu.

Ziyarette, 2017 yılında kadınlar 53 kilo Dünya Tekvando şampiyonu Zeliha Ağrıs, 2018 yılında  +67 kilo Büyükler Avrupa Şampiyonu  Nafia Kuş ile birlikte, TSYD Yönetim Kurulu üyeleri Tolga Durmaz, Selahattin Akçakaya ve Mürsel Çetin de hazır bulundu.  

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı