“Felek Müziği” Kültür Birliğine Çağrı Yapıyor

“Felek Müziği” Kültür Birliğine Çağrı Yapıyor

Hazreti Mevlana'nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16'ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali"nin 3’üncü gününde, Felek Müziğinin ustalarından Tacikistan Devlet Sanatçısı Davlatmand Kholov ve müzik topluluğu sahne aldı.

25 Eylül 2019 - 14:22

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen festivalin 3'üncü gününde, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda müzikseverlerle bir araya gelen Tacikistan Devlet Sanatçısı Davlatmand Kholov, özellikle Mevlana gibi büyük mutasavvıf velilerin manzun sözlerini, müzikle buluşturduğu Felek Müziğini icra etti.

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, TBMM 21,22. ve 23'üncü dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle, Hazreti Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru ve birçok sinema yazarının davetli olduğu konsere, çok sayıda yerli ve yabancı turistin yanı sıra Konya'da eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Felek müziğinde ve birçok sazın icrasında usta olan Davlatmand ve müzik topluluğu yöresel kıyafetler ve çalgılar kullanarak sergiledikleri sahne performansıyla da müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Programın sonunda Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon ile bir araya gelen guruba, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

 “Felek Müziği” Kültür Birliğine Çağrı Yapıyor

Kendi kurduğu ve yönettiği, 30 kişiden oluşan Aile Müzik Topluluğu ile çalışmalarını sürdüren Tacik devlet sanatçı Davlatmand'a göre Hazret-i Mevlana, Orta Asya, Tacikistan, Afganistan, İran ve Türkiye için bir birlik sembolü. Davlatmand’ın icra ettiği Felek Müziği ise bölgenin kültür birliğine yapılan bir çağrı olarak adlandırılıyor.

Dünya Mistik Müzikleri Konya’da Buluştu

Dünyanın en iyi 8 festivali arasında yer alan Mistik Müzik Festivaline bugüne kadar 45 ülkeden, 129 grup ve 785 sanatçı katılarak sahne performansı sergiledi. Mistikliğin dağa taşa sindiği kadim şehir’ Konya’da, bu yıl 16'ncısı düzenlenen festivale; ABD, Norveç, Rusya (Tuva), İran, Rusya (Dağıstan), Cezayir, Yunanistan, Tacikistan ve Türkiye’den sanatçı ve müzik toplulukları katılıyor. Festival kapsamında İranlı sanatçı Ali Reza Ghorbanı, 25 Eylül Çarşamba günü saat 20.30’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde sahne alacak. Diğer konserler ise şöyle; 26 Eylül’de Nassıma Chabane (Cezayir), 27 Eylül’de Sokratis Sinapoulos ve Derya Türkan (Yunanistan), 28 Eylül’de Jon Georg Balke (Norveç) ve 29 Eylül’de Akhmed Akhmedov (Rusya-Dağıstan) Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda sahne alacak. 16. Mistik Müzik Festivali, 30 Eylül Pazartesi günü TRT tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilecek “Seher Yeli” özel konseri ile son bulacak. Müzik severler, konser davetiyelerini ücretsiz olarak MKM ve SKM’deki iletişim merkezlerinden temin edebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı