Güçlü: “Üstünlük takvadadır”

Güçlü: “Üstünlük takvadadır”

Yeryüzünde devam eden Putperestlik ile Hakperestlik Mücadelesi’ni anlatan Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Rengimiz, dilimiz ve kültürlerimiz farklı olsa da bizler Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın çocuklarıyız. Bir tarağın dişleri gibi eşitiz. Üstünlük ancak takvadadır” dedi

14 Mayıs 2020 - 12:56

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki ‘Salı Sohbetleri’ mesajında, “İnsanoğlunun Putperestlikten Hakperestliğe Geçişi” anlatıldı.

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Putperestlik ile Hakperestlik Mücadelesi” konu başlığında altında yapılan sohbet, sosyal mesafe kuralına riayet edilerek gerçekleştirildi ve sohbet, dinleyicilere, Memleket Tv- Er Medya Ajans tarafından Facebook ve YouTube üzerinden de canlı olarak ulaştırıldı. Başkan Dr. Mustafa Güçlü, en yaygın sosyal medya ağları konumunda olan “You-Tube ve Facebook” üzerinden canlı olarak yayın yapan “Memleket-TV”ye teşekkür etti.

EVREN 14 YILDAN BERİ GENİŞLEYEREK DEVAM EDİYOR

Sözlerine, ruhlar âleminde ilk yaratılan ruhun, Cenab-ı Hakk’ın kendi ruhundan üfleyerek yarattığı Peygamber Efendimiz’in ruhu olduğunu ifade eden Dr. Mustafa Güçlü, “Cenab-ı Hakk, 14 milyar yıl önce bir gaz kütlesi yarattı. Ve sonra büyük bir patlama (bing-bang)oldu. Bu patlamayla birlikte müthiş bir enerji ortaya çıktı.  O patlamayla birlikte evren, kâinat ve uzay yaratıldı. Bu gaz kütlesi 13,7 milyar yıldan beri ve hâlâ genişleyerek devam ediyor.” dedi. İnsan vücudunun da değişik sistemlerden meydana geldiğini belirten Dr. Güçlü, “Allah’ın kâinatı, insan tarafından kendisinin bilinmesi, ibadet ve kulluk etmesi için yarattığını, beş milyar yıl önce güneşin ve dört milyar yıl önce de dünyanın oluştuğunu söyledi. Güçlü, Âdem yaratılmadan beş milyon yıl önce, aklı olmayan (sonra akıllı), konuşamayan (sonra az konuşabilen) varlıklar yaratıldı. Bunlar yok olduktan sonra teknik adı “homo sabiens sabiens” dediğimiz âdemoğlu yaratıldı. Melekler halife olan Âdem’e secde etti. Ateşten yaratılan İblis, kibirlik taslayıp Âdem’e secde etmediği için Allah’ın katından lânetlenilerek kovuldu.” diye konuştu.

“BİZ HZ. ÂDEM İLE HZ.HAVVA’NIN ÇOCUKLARIYIZ!”

Âdem ile Havva’nın, şeytanın kandırmasıyla işledikleri bir günah yüzünden cennetten yeryüzüne sürgüne gönderildiklerini, “halife” veya “muhalif” olup olmamakta insanın iradesine bağlı olduğunu kaydeden Güçlü, “Biz, yeryüzüne imtihan için gönderilen ilk Âdem’in çocuklarıyız.” dedi.

Hz. Âdem’in oğlu Hz.Şit’e öğütler ile tavsiyelerde bulunduğunu da belirten Güçlü, Allah’a şirk koşma ile puta ve ateşe tapmanın Hz.Şit çocukları devrinde başladığına işaret ederek hakperestler ile putperestler arasındaki mücadelenin de Hz.Nuh döneminde arttığını söyledi. Putperestlerin Vedd, Yauk, Yağus, Nesr ve Suva adlı putlarına taptıklarını ve bu putları, Put Bayramı’nda kırmak ve yıkmak suretiyle putperestlerle mücadele eden Hz. Nuh’un, çeşitli eziyetler ve işkenceler yapılarak öldürülesiye kadar dövüldüğünü anlatan Güçlü, şunları dile getirdi: “Allah, Hz.Nuh’a vahiy yoluyla gemi yapmasını emrediliyor. Tufan 40 gün 40 gece devam ediyor. Kalanlar helak oluyor. Dev dalgalardan kurtulan gemi cudi dağına iniyor. Gemiden inen 80 kişi Musul’a yakın bir yerde köy kuruyorlar. Çoğalıyorlar ve bölge dar gelmeye başlayınca Nuh’un talimatıyla yeryüzüne yayılmak için göçler başlıyor. Hami’ler, Sami’ler ve Yafesi’ler yeryüzünde değişik kıt’a ve coğrafyalara dağılıyorlar. Dilleri ve kültürleri farklılaşınca kavimler ortaya çıkıyor. Rengimiz, dilimiz ve kültürlerimiz farklı olsa da bizler Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın çocuklarıyız. Bir tarağın dişleri gibi eşitiz. Üstünlük takvadadır. Ayrıca hizmettedir.” diye konuştu.

Sümerler döneminde putperestliğin üç bin tanrılı, çok sistemli ve projeli hale getirildiğini ifade eden Güçlü,  haftaya Salı günü paganizmin bütün dünyayı nasıl etkilediğini anlatacağını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü