Aliya İzzetbegoviç’in bilgeliğini yansıtmaya çalışıyoruz”

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneğini (AKSED) ziyaret etti. Dernek Başkanı İbrahim Günay, Aliya İzzetbegoviç’in bilgeliğini ve krallığını yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.


Aliya İzzetbegoviç’in bilgeliğini yansıtmaya çalışıyoruz”

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, AKSED Başkanı İbrahim Günay’ı ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, projelere dönük hizmetler beklenen sivil toplum kuruluşlarına yaşamın her alanında öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yönetim kurulu üyeleriyle beraber ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Dernek Başkanı İbrahim Günay, düzenledikleri faaliyetlere değindi. Günay, “Farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Derneğimizde yaptığımız hizmetlerle Aliya İzzetbegoviç’in hem krallığını hem bilgeliğini yansıtmaya çalışıyoruz. Camimiz içinde oluşturduğumuz kütüphanemizin bir rol model olmasını arzuluyoruz. Diğer camilerimizde de kitap okuma köşeleri olmasını temenni ediyoruz. Hedefimiz bireylerin camiyi merkez alan bir yaşam tarzı oluşturması. İnsanımız gününü alışveriş merkezlerinde geçiriyor. Camiyi merkez olarak kabul edip, cami etrafında oluşturulacak mekanlarda zaman geçirip vakti geldiğinde de ibadetini aksatmadan yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda İbrahim Günay, Vali Yardımcısı Mehmet Aydın’a günün anısına çeşitli kitaplar hediye etti.