Ünlü toprağa verildi

İstanbul'da kanser tedavisi gören ve 2 gün önce hayatını kaybeden eski Bakan Fikret Ünlü,  doğum yeri Karaman'ın Ermenek ilçesi Balkusan Köyü'nde toprağa verildi.


Ünlü toprağa verildi

Ünlü için ilk tören TBMM'de düzenlendi. Törene, Ünlü'nün ailesi, geçici Meclis Başkanı Celal Adan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ,eski Meclis Başkanları Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, eski bakanlar ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Fikret Ünlü'nün cenazesi daha sonra doğum yeri  Karaman'ın Ermenek ilçesi Balkusan Köyü'ne getirildi. Ünlü, Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazın ardından kö mezarlığında toprağa verildi.

Buradaki törene Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sanatçı Zülfü Livaneli ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Ünlü,  Konya'da da milli eğitim müdür yardımcılığı ve beden eğitimi öğretmeni olarak da görev yapmıştı.

FİKRET ÜNLÜ KİMDİR?

1943 yılında Karaman/Ermenek'te doğdu. İvriz İlköğretmen Okulu'nu ve Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. Kayseri ve Konya'da öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği, 1978-1979 yıllarında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği yaptı. 1983 yılında devlet memurluğundan istifa ederek politikaya atıldı. SODEP ve SHP'de parti meclisi üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık yaptı. 1991-95 yılları arasında Başbakan Başdanışmanı olarak çalıştı. 1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde Karaman Milletvekili seçildi. 56. ve 57. hükümetlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.