Hacıveyiszade Hocaefendi Anıldı

Konya’nın manevi mimarlarından merhum Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendi, vefatının 59. yıl dönümünde düzenlenen “Mana Yıldızları” adlı programla anıldı.


Hacıveyiszade Hocaefendi Anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından merhum Hacıveyiszâde Mustafa Kurucu Hocaefendi ve ailesi için anma programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Mana Yıldızları” isimli anma programı hafız Ahmet Uzunoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılışında söz alan Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uslu, mübarek bir şehirde yaşadıklarını ifade ederek, “Bu şehrin hepimizin üzerine sinmiş sosyal bir genetiği var. Bu mübarek şehrin dünyaya söyleyeceği çok söz var. İslam’ın orta yolunu bu büyüklerimiz vasıtasıyla tanıyıp çocuklarımızın da Müslümanca yaşayacakları ve Müslümanca ölecekleri bir şehir bırakmak için biz de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Topkapı Sarayı Müze Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı’nın, Hacıveyiszade Hocaefendi’nin hayatını ve hatıralarını anlattığı sohbetin ardından anma programı Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından icra edilen eserlerle sona erdi.