KTO Karataylı Mühendislerden yeni proje

KTO Karataylı Mühendisler, Kendi İmkanları ile Oluşturdukları “Light Board” Stüdyosunda İnteraktif Öğrenme Sağlıyor.


KTO Karataylı Mühendislerden yeni proje

Teknolojideki gelişmelere bağlı olarak eğitim-öğretim alanında da birçok yenilik ortaya çıkmış, geleneksel metotlar yerini, bireyi aktif kılan, zaman mekân fark etmeksizin daha hızlı ve kalıcı öğrenmeyi sağlayacak yöntemlere bırakmıştır. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri etkin bir öğrenme gerçekleştirmek için “Light Board” (ışıklı tahta) aracılığıyla “Feynman Tekniği”ni de kullanarak kalıcı ve kolay öğrenme sağlıyor.

Bilimin her alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek, laboratuvar imkanları ile öğrencilerinin öğrenme eylemlerine katkı sunan KTO Karatay Üniversitesi de farklı teknik ve yöntemlerle, karmaşık görünen mühendislik eğitimini daha kolay ve anlaşılır bir hale getiriyor.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri etkin bir öğrenme gerçekleştirmek için “Light Board” (ışıklı tahta) aracılığıyla “Feynman Tekniği”ni de kullanarak kalıcı ve kolay öğrenmeyi sağlıyor.

Altun :“Yurt Dışında Yaygınlaşan Bir Teknik”

Öğrencilerin kendi imkanları ile oluşturdukları “Light Board” hakkında bilgiler aktaran KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun, “Feynman Nobel Ödülü almış bir fizikçidir. KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak bizler de bu teknikten eğitimlerimizde yararlanmak istedik. Feynman Tekniği’nde ana felsefe basitlik ve sadeliktir. Bir konuyu yeterince basit bir şekilde açıklayamıyorsanız yeterince iyi anlayamamışınızdır görüşü hakimdir. Mühendislik bilindiği üzere karmaşık bir alan, bu tür karmaşık yapılarda analitik düşünerek konuyu ilkokul öğrencisine anlatır gibi anlatmak gerekiyor. Yurt dışında yaygınlaşan bir sistem “Light Board”, gençler artık hayatta olduğu gibi eğitimde de interaktif olmak istiyorlar dolayısıyla video ve görsellerle daha kolay, heyecanla öğreniyorlar. Anlatıcının yüzü öğrencilere dönük bir şekilde anlatım gerçekleştiriyor ve iletişim kurabiliyorlar. Öğrencilerimiz büyük masraflarla oluşturulabilecek bu stüdyoyu kendi çabaları ile hızlı bir şekilde oluşturdular ve bizler de ders müfredatımızda yer verdik. Öğrencilerimizle gurur duyuyor ve tebrik ediyoruz.” diye konuştu.

“İnteraktif Bir Öğrenme Sağlıyor”

Günümüzde saniyeler içerisinde tüm bilgileri parmağımızın ucuna getirebildiğimiz bir ortamda, anlık bilgi erişimi gün geçtikte önemli bir hal alıyor. Mühendis adaylarının kendi imkanları ile oluşturdukları ve “Feynman Tekniği” ile öğrenme sağladıkları “Light Board” stüdyosu etkin, interaktif bir öğrenme sağlıyor. KTO Karataylı mühendislik öğrencilerinin öğrenme süreçlerinin sınıf ortamında kısıtlanmaması da sürecin verimliliğini arttırmaya yardımcı oluyor.