Selçuk Tıp ve Tabip Odası işbirliğiyle obezite konferansı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyhekim Konferans Salonu'nda, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Konya Tabip Odası işbirliği ile Obezite ve Obezite Cerrahisi Konferansı gerçekleştirildi.


Selçuk Tıp ve Tabip Odası işbirliğiyle obezite konferansı

Konferansın açılış konuşmalarını Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş ve Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca gerçekleştirdi. Konferansa Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Hastane Başhekim Yardımcıları, yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından panellere geçildi. İlk panelde söz alan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kebapçılar "Sağlık Sorunu Olarak Obezite" konusunda bilgi verdi.

Daha sonra "Obezitenin Konservatif Tedavisi" konusunu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyetisyeni Pelin Onar anlattı.

"Obezite Tedavisine Cerrahi Yaklaşımlar" konusunda paneli ise Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Yılmaz'ın konuşmasının ardından "Obeziteden Korunma Yolları" konusunu Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Aydanur Alime Soydan anlattı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen panelde obeziteden korunma ve tedavi yöntemleri konusunda önemli bilgiler aktarıldı.

Sunumların ardından katılımcı panelistlere Konya Tabip Odası ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.