Askeri Hastane Kütüphane oluyor

Askeri  Hastanesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri protokolü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç arasında imzalandı.


Askeri Hastane Kütüphane oluyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sadrettin Konevi Hazretleri’nin hatırasına layık bir düzenleme yapılması yönünde atılan bu adımın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede Konevi Hazretleri’nin ismini taşıyacak bir kütüphane yapacaklarını belirterek, “Bir taraftan şehrimizi imar ederken, bir taraftan da neslimizi ihya etmeye çalışıyoruz” dedi.

Eski Hava Hastanesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri protokolü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç arasında imzalandı.

“KONEVİ HAZRETLERİNİN HATIRASINA UYGUN BİR DÜZENLEME”

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sadrettin Konevi Hazretleri’nin hatırasına layık bir düzenleme yapılması yönünde atılan bu adımın memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Sadrettin Konevi’nin aziz hatırasının bulunduğu bu alanda, cami ve türbenin ihyası adına önemli bir proje olacağını düşünüyorum. Buradaki binaların tasfiyesi ve çevre düzenlemesi yapılacak, cami ve türbeye gelen hemşerilerimizin ve misafirlerimizin hizmetine sunulacak tesisler inşa edilecek inşallah” dedi.

Sağlık hizmetleri anlamında son dönemde 53 tesisi hizmete açtıklarını belirten Bakan Koca, “Bu süre içinde 31 hastane binası yaptık. Toplam yatak sayısını 4 bin 174’ten 7 bin 686’ya çıkardık. Buradan, özellikle ilçe hastanelerimizin de birçoğunun tamamladığını söylemek istiyorum Bunun dışında 10 adet sağlık tesisimizin inşaatı da devam etmekte. Ayrıca biliyorsunuz yeni dönemde özellikle sağlıkta 82 milyon vatandaşımıza hakkaniyetli, kaliteli, nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetini vermeyi kendimize hedef olarak belirledik. Bu çerçevede şehir hastaneleri ile hedeflerimizi taçlandırmak istiyoruz. Biliyorsunuz dün, 9 şehir hastanesinin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapmış olduk” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ”

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya halkının, öğrencilerin huzur içerisinde vakit geçirebilecekleri mekanlar oluşturmanın son derece önemli olduğunu belirterek, “Söz konusu alanın, vatandaşlarımızın çok kıymetli eserlerden faydalanabilecekleri bir hale dönüştürülmesi gerçekten ilimiz ve vatandaşlarımız için bir sevinç ve gurur vesilesidir” dedi.

 

“KONEVİ KÜTÜPHANESİ YAPACAĞIZ”

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti belediyeciliğinin sadece söylemek değil; her zaman icraatın olduğu bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, “Hepimizin Askeri Hastane olarak bildiği ama 15 Temmuz sürecinden sonra Sağlık Bakanlığı’mıza devredilen ve şu anda da bir kısmı hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak kullanılan binanın arsası ile birlikte devrini gerçekleştirmiş olacağız. Sadreddin Konevi Hazretleri’ni ziyarete gelen insanlarımız için mekanı rahatlatmak; otopark alanları ile yeşil alanlarla Hazreti Sadrettin Konevi’ye gereken değeri vermek için önemli bir fırsat” dedi. Başkan Altay, şöyle devam etti: “Bu bölgede Konevi Hazretleri’nin ismini taşıyacak bir Konevi Kütüphanesi’nin inşası ya da mevcut binaların restorasyonu ile bir kütüphane inşa etmeyi planlıyoruz. Rahmetli Turgut Cansever; ‘şehirleri imar ederken nesli ihmal etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz o nesiller imar ettiğiniz o şehirleri tahrip eder’ buyuruyor. Biz de bir taraftan şehrimizi imar ederken, bir taraftan da neslimizi ihya etmeye çalışıyoruz.”

Konuşmaların ardından Eski Hava Hastanesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri protokolü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç arasında imzalandı.