Çanakkale zaferi tarihe altın harflerle yazılmıştır

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Çanakkale, geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte en büyük ilham kaynaklarımızdan biri olduğunu anımsatarak, "Milletçe bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızın en büyük göstergesidir" dedi.


Çanakkale zaferi tarihe altın harflerle yazılmıştır

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca  Çanakkale zaferinin 104. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Karaca, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdığı her destan milletimizin gurur ve heyecan kaynağıdır. 104 yıl önce yazılan, dünya tarihinde güç dengelerini değiştiren, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşürdüğü bir iman ve kahramanlık abidesi destanın adı da Çanakkale geçilmezdir.

Çanakkale, geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte en büyük ilham kaynaklarımızdan biridir. Milletçe bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızın en büyük göstergesidir. Çünkü bizim milletimiz kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve saygıyı, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır.

Bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz takdirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Çanakkale Zaferinin 104. yılını idrak ederken o ruhun ve inancın gücünü damarlarımızda yaşatıyor olmanın huzuru içinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel olmadığını örnekleriyle tüm dünyaya gösteren bir milletiz biz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin gösterdiği şecaat örneklerden sadece biridir.

Bu duygu ve düşünceler ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.