Bugünün gençleri yarının önderleri olacak

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği İç Anadolu Bölge toplantısı Konya ÖNDER’ in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Amaçlarının vatan millet sevdalısı İmam Hatip gençliğinin nitelik bakımından da en üst seviyeye çıkarmak olduğunu kaydeden Konya Önder Derneği Başkanı Bekir Akdemir, ‘Çünkü İmam Hatip nesli bu ümmetin ümidi ve istikbalidir’ diye konuştu.


Bugünün gençleri yarının önderleri olacak

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği İç Anadolu Bölge toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.  Toplantıya ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse, Niğde, Aksaray Önder Başkanları, Mezun Dernekleri Başkanları, Komisyon Başkanları, Konya Önder İlçe Başkanları Önder Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İsmail Çakır ve Gençlik Komisyonu Başkanı A. Yusuf Arslan katıldı.

 “İMAM HATİP NESLİ ÜMMETİN ÜMİDİ VE İSTİKBALİDİR”

ÖNDER İmam Hatipler Derneğinin kuruluş amacının İmam Hatip Gençliğine faydalı olmak ve onları geleceğe hazırlamak olduğunu dile getiren Konya Önder Derneği Başkanı Bekir Akdemir;  “Ülkemizde gençlerimizin iyi bir dini eğitim almaları için çalışmalarını yürüten derneğimiz faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. İmam-Hatip okulları gençlere hizmet için kurulmuş nadide bir cevher niteliğindedir.  Mezun derneklerimizin amacı da bu cevheri en iyi şekilde işlenmesine yardımcı olmak ve vatan millet sevdalısı gençlik yetiştirmektir.  Konya Önder İmam Hatipliler Derneği olarak Konya’nın her zaman öneminin farkındayız.  Konya, imam hatip okulları ve mezunları bakımından da Türkiye’nin önemli illeri arasında yer alıyor.  Biz bunu büyük bir avantaj olarak görüyoruz.  Bugün kendilerine hizmet ettiğimiz İmam-Hatip gençliği yarın ümmetin ümidi ve istikbali olacaktır.  Ülkemizin geleceği için iyi nesiller olarak yetişen imam hatipliler artık büyük bir dernek oldu.  Her şeyin en iyisine layık olan ülkemiz ve milletimiz için fayda sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ GENÇLERİN HAYATIN HER ALANINDA SÖZ SAHİBİ OLMASI”

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse ise;  liyakatli, samimi ve donanımlı gençler yetiştirmek için çalışmalarına gece gündüz demeden devam ettiklerini belirtti.  ÖNDER’in her an İmam Hatip Camiasının yanında olduğunu kaydeden Köse, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Bizlerin üzerinde durması gereken en önemli konulardan biri de gençlerimizin sporda, sanatta, kültürde ve hayatın her alanında söz sahibi olması ve gençlerimizin bu başarıyı yakalarlarken de ahlaktan ve manevi değerlerden kopmadan başarmaları.  Bunu başarabildiğimiz gün dünyada söz sahibi olmamız da içten bile değildir” dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya geçildi. Mezun Derneklerinin ve komisyonların çalışmalarının anlatıldığı ve daha iyi daha verimli çalışmaların nasıl yapılacağı noktasında istişarelerin yapıldığı toplantı günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.