Konyaspor'da büyük değişim

TSYD yöneticileri, gazetelerin ve televizyonların spor müdürleriyle bir araya gelen Atiker Konyaspor Kulübü  Başkanı Hilmi Kulluk, göreve geldiği günden buyana  yaptıklarını anlattı. Yaptığı birçok yenilik ile dikkatleri çeken Kulluk ve ekibi, olağanüstü genel kurula giderek tüzük değişikliği gerçekleştirecek. Kalıcı bir divan oluşturmayı hedefleyen Kulluk,  hesap sorulabilen bir sistemi gerçekleştirmek istediğini söyledi.


Konyaspor'da büyük değişim

Kısa sürede başarılı çalışmalara imza atan ve atmaya devam eden Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Hilmi Kulluk, Kulüple ilgili bugüne kadar nelerin yapıldığını ve nelerin yapılması gerektiğin konularında açıklama yaptı. Kulluk kulübün borçları, işleyişi, sponsorluklar, Anadolu Selçukspor,  basketbol ve daha birçok konuda bilgilendirmede bulunarak, "İsim konusunda Atiker’le devam etmeyi istiyoruz. Bu konuda görüşmeler yapacağız" dedi

  

SEZON SONUNDA OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPILACAK

Atiker Konyaspor  Başkanı Hilmi Kulluk, göreve geldiğinden bugüne kadar birçok konuda yaptığı icraatlarla dikkat çekerken, kulübün bundan sonra da daha iyi yönetilmesi için yeni projeleri hayata geçireceğini söyledi.

TSYD yöneticileri, gazetelerin ve televizyonların spor müdürleriyle  çok sayıda yönetim kurulu üyesi ile bir araya gelen  Kulluk, olağanüstü genel kurula giderek tüzük değişikliği gerçekleştirilecek. Tüzük de kalıcı bir divan oluşturulması için değişiklik yapmayı hedefleyen Kulluk ve ekibi, bu sistem sayesinde delegelerin yönetim kurulundan daha iyi hesap verebilmesinin önünü açacak.

 Başkan Kulluk Konyaspor Kulübü Dernek tüzüğünün toplama olduğunu ve baştan sona düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak "İstanbul ve Konya’daki avukatlar yeni tüzük üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.  Şu ana kadar yüzde 90'nı tamamlandı. Şu ana kadar kulübün daha sağlıklı bir yapıya ulaştırma adına önemli projeleri hayata geçirdik. Yeniden göreve seçileceğime olan inancının tam. Konyaspor’da delege sayısını da 550’yi çıkardık. Bu sayının genel kurula kadar daha da artacağına inanıyorum. Artık,  küçük salonlarda 50-60 kişinin geldiği kongreleri unutmak, unutturmak  istiyorum" dedi.

MALİ DİSİPLİN OLMAZSA OLMAZIMIZ

Atiker Konyaspor  Başkanı Hilmi Kulluk  yönetim olarak görevi yaklaşık 47 milyon lira borçla aldıklarını,  bu borcun  kur farkı ve gecikme faizleriyle  birlikte  31 milyonluk bir külfet daha getirdiğini anımsatarak şunları söyledi:
Yönetim olarak yapılan sıkı mali çalışma ve hesaplamalar sonunda yapılan tasarrufla borç miktarını azalttık ve yaklaşık 11 milyon lira da kara geçirdik. Kulübümüzün sezon sonu borç miktarının yaklaşık 67 milyon lira olması tahmin ediliyor  Bu borç miktarı, takımın ligdeki performansına göre ya artacak ya da düşecek.  Kalan 8 haftada alınacak her puan, takımın borcunu azaltacak."

35 MİLYON DESTEK ALINDI

Düzenlenen toplantıda Atiker Konyaspor yönetimi, bankalardan ne kadar destek aldığı konusunda da bilgilendirme yaptı.  Yeşil-beyazlı yönetimin, mevcut yapıyı sürdürmek adına 35 milyon TL destek aldığı,  önümüzdeki sezonun toplam giderinin  ise 122 milyon lira olarak tahmin edildiği belirtildi. Şu an için gelir-gider dengesinin olumlu yönde ilerlediğini  söyleyen Kulluk, "Kulübün ekonomik anlamda sağlıklı bir yapıya kavuşturulması adına yoğun mesai harcanıyor. Yabancı oyuncu maliyetimiz 11 Milyon Euro. Yerli oyuncularla  da hep TL üzerinden anlaşma yapıyoruz"  diye konuştu.

ATİKER'LE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk, sponsorluklar ve reklamlarla ilgili  olarak da şunları söyledi:

"Arya Reklam firması ile 2021 yılına kadar eski yönetimin yaptığı bir anlaşma var. Bu firma yapılan her sponsorluk ve reklam anlaşmasından yüzde 10 pay alıyor. Kendileriyle görüştük. Konyaspor için bir tasarrufta bulunmasını istedik. Ancak olumlu sonuç alamadık. Bu firmanın sahibini herkes tanıyor. Maalesef bu konuda zamanında  çok yanlış bir sözleşme imzalanmış. 2021 yılına kadar bu külfeti mecburen Konyaspor kulübü çekecek.  İsim sponsorumuz  Atiker ile de  3+2 yıllık sözleşmenin bu ay sonunda bitiyor. 2 yıllık opsiyon hakkı Atiker firmasında. Yönetim olarak Atiker firması ile yola devam etmek  istiyoruz. Ay sonuna kadar Atiker net cevabını verecek. Yıllık 3,5 milyon TL. Anlaşma gereği bu paranın yüzde 10'u  da Arya Reklam firmasına gidecek. Eski yönetim ile Arya Reklam arasında öyle bir sözleşme yapılmış ki, sözleşme bozulsa Konyaspor 5 milyon lira tazminat ödemek zorunda. Bu konuda Konyaspor'un eli-kolu  bağlanmış."

PİLOT TAKIM  ANADOLU SELÇUKSPOR

Atiker Konyaspor’un pilot takımı konumunda bulunan Anadolu Selçukspor hakkında da görüşlerini belirten Başkan Hilmi Kulluk, kulübün bir getirisinin olmadığını tamamen Konyaspor’a bağımlı olduğunu ifade etti.  Kulluk "2012'den beri Anadolu' Selçukspor'dan 40 oyuncu gelip geçmiş. Sadece 2 oyuncu yetişmiş.  Bir şeye bakarken getirisine götürüsüne bakmak lazım. Anadolu Selçukspor dipsiz bir kuyu oldu. Masrafı çok. Ben devam edersem kulübün yapısı değişecek"  ifadelerini kullandı. 

BASKETBOL VE AMATÖR BRANŞLAR

Kulluk yönetiminde spor kulübü olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de belirterek, Atiker Konyaspor bünyesinde bir çok amatör branşı da faaliyete geçirdik.  Bununla birlikte Basketbol 1. Liginde oynayan Selçuklu Basketbolu bünyemize aldık. Konyaspor Basketbol  adıyla kulübe farklı bir branş daha kazandırmış olduk.   Atiker Konyaspor şuana kadar  toplam 10 amatör branşta 387 lisanslı sporcu ve 24 antrenör ile faaliyet gösteren güçlü bir kulüp olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor" diye konuştu.