Meliha Ercan Hasta Konukevi açıldı

Selçuk Üniversitesi, 44’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü etkinlikleri kapsamında Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisine hayırsever iş adamı Nurullah Ercan tarafından yaptırılan Meliha Ercan Hasta Konukevinin açılışı gerçekleştirildi.


Meliha Ercan Hasta Konukevi açıldı

Meliha Ercan Konukevi açılış törenine Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, Konya Milletvekilleri, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, SÜ Genel Sekreteri İbrahim Halıcı,  Rektör Danışmanı Tahir Balevi, Siyasi Parti İl Başkanları, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, hayırseverler, idari personel, öğrenciler ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Hayırsever iş adamı Nurullah Ercan aile olarak annesinin anısını yaşatmak adına yaptıklarını belirterek, “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören dar gelirli konaklama sıkıntısı yaşayan hasta ve yakınlarının derdine çare olabildiysek ne mutlu bize. Allah, sağlık verdikçe yeni tesisler yapma arzu etme niyetinde olduğumuzu bilmenizi isteriz” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Şahin, “44 yıldır Selçuk Üniversitesi ülkemize büyük hizmetler vermektedir. Bu tesis 2017 yılının sonuna doğru gündeme geldi. Sağ olsunlar Nurullah Ercan Bey annesi ve babası adına Akören ilçemizde hamiliğini yapmakta yetmedi arazi verdi, yetmedi bir öğrenci yurdu verdi. O da yetmedi 98 yataklı bu tesisimizi yaptı. Böyle bir tesis gerçekten ihtiyaç olan bir tesisti. Bu tesis Selçuk Üniversitesi Vakfı tarafından işletiliyor bağışlarla yönetiliyor. Hasta ve yakını hastaneden yazılı kâğıtla geldiklerinde konaklanmaktadırlar. Bu vesileyle başta Ercan ailesine çok teşekkür ediyorum. Bütün yükümleri ve sorumlulukları vatandaşın ihtiyacını devlete yüklemek büyük haksızlık vatandaşlarında devlete hizmet noktasında elini taşın altına koyması gerekiyor. Allah var etsin, çok daha fazlasını versin” diye konuştu.

 Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, “Yaptığı hayırla unutulmayacak eserler adlarını yaşan Ercan ailesine teşekkür ediyorum. Bu işe kucak açmalarından dolayı rektörümüze de teşekkür ediyorum müessesenin şifa dağıtmasını temenni ediyorum. Allah hayırlarını arttırsın diyorum” diye konuştu.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, “Bugün burada çok anlamlı bir açılış vesilesiyle buradayız. Öncellikle Nurullah Ercan Beye ilmimiz ve üniversitemiz herkes adına özellikle teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Zenginlik ve servet herkese nasip olabilir. Ama asıl olan nasıl kazanılan parayı nasıl değerlendirildiğidir. Kazanmış olduğu serveti insanın faydasına harcayan can atan insanları da çok sık olmasa da görüyoruz bence asıl güzel olan bu veren el alan elden daha üstündür. Meliha Hanımı da rahmetle anıyoruz böyle güzel evlatlar yetiştirmiş. Çok önemli bir yatırım için bugün buradayız. İlimize böyle bir tesis kazandırdığı için Ercan ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hizmetlerin yatırımların önünü açtığı için Rektörümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yakından takibiyle kısa sürede yapımı tamamlanan Konukevi, 4 bin 109 m2 alanda, 48 oda ve 98 yatak kapasitesine sahip olarak hizmet veriyor.