Üzülmez: KIZILAY'ı halkla barıştıracağız

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında Kızılay’ın faaliyetlerini anlatan Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, bugüne kadar kapılarını halka açmayan Kızılay’ı halkla barıştırmak istediklerini söyledi. Üzülmez, bütün Konyalıları kendi yardım kurumlarına sahip çıkmaya davet etti


Üzülmez: KIZILAY'ı halkla barıştıracağız

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, göreve geldiğinden beri hız verdiği Kızılay’ın faaliyetlerini anlattı. “Kızılay’ın Yurtiçi ve Yurtdışı Faaliyetleri” konulu konferansta, toplumda Kızılay’a karşı önyargılar olduğunu belirten Üzülmez, “Konya’da geçmiş yönetim kendini topluma kapatınca, bir de toplumun önyargıları olunca, Kızılay, bugüne kadar yeterince destek görememiş” dedi.

Türkiye’de yaşanan ihtilaller nedeniyle halkın Kızılay’a karşı yeterince sıcaklık hissedemediğini dile getiren Üzülmez, “Hissetse de yaklaştırmadılar. MÜSİAD Başkanı olduğumdan beri Kızılay’a üye olmak için çok uğraştım. Üye olmak için tam 30 yıl bekledim. Bir kuruma savaş açmak yerine o kurumu ıslah etmek her zaman daha iyidir. Sizlerin duası ve desteğiyle Kızılay’da da başarılı olmak istiyoruz. Tek başına başarılı olmak mümkün değil. Bir ekiple geldik. Çok güzel işler yapmak için hazırız. Bu işleri yerine getirirken de halkımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

1868 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kurulan Kızılay’ın tarihi hakkında da kısa bir bilgi veren Üzülmez, şöyle devam etti:

“Bazı ülkeler, Türk Kızılay’ının dünyadaki gelişmesinden memnun değil. Uluslararası hukukun da kabul ettiği Kızılay, Türkiye’nin katıldığı bütün savaşlarda, savaş gerisinde, yaralanan ya da hastalanan on binlerce Mehmetçiğin, dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisi ile insani yardımlar yapmıştır. Kızılay’ın görevi, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını hafifletmek, sağlığını korumak, kişiliğine saygı göstermek, insanlar arasındaki dostluk, saygı ve işbirliği ile sürekli barışı getirmektir. İnsanlara 4 kıta ve 35 ülkede yardımlarını ulaştırmakta, ülke genelinde 18 bölgede, 67 kan merkezi ve mobil kan merkezleriyle 300’den fazla yerde kan hizmeti vermektedir. Ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 92’sini karşılamaktadır. Uluslararası yardım çalışmalarında ise küresel aktör haline gelmiştir. Son 10 yılda 138 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlerde yardım etmiştir. Ayrıca aşevleri, kimsesiz yurtları, cenaze hizmetleri, gıda ve giyim gibi yardımlarla kimsesizlerin de yanındadır. Konya, Kayseri ve İstanbul’daki hastaneleri ile sağlık hizmeti vermektedir. Şu ana kadar 100 binden fazla kişiye ilkyardım eğitimi vermiştir. Mesuliyetimiz çok büyük. Başkan olarak özeleştiri yapıyorum. Kızılay, Konya’da büyük kesimi ihmal etmiş, yanına almamış. Konya’nın yardımseverliğiyle mütenasip bir çalışma yürütülmemiş. Bağışları, kiraları almışlar, bir miktar da yardım yapmışlar ama yetersiz. Yapılan yardımlar fonda birikmiş, bekliyor. Bu fonları harekete geçirdik.”

15 Temmuz’dan sonra Kızılay’ın öneminin arttığını vurgulayan Üzülmez, “Hayırseverlerimiz, iş adamlarımız, sanayicilerimiz uzun yıllar malum yapı tarafından istismar edildi. İnanç yapısı ne olursa olsun hayır yapıp sorgulanmak istemiyor. Bunun için Kızılay’ın önemi arttı. Bizim birinci görevimiz sizleri Kızılay ile barıştırmak. Burada hem bana hem size büyük görev düşüyor. Bizim görevimiz geçmişi eleştirmek değil, Konya’nın kenetlenmesini sağlayarak yardım yapmak. Destek vermezseniz biz bir şey yapamayız. Desteğinizle bütün Konya adına çalışacağız” diye konuştu.

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez’e tablo takdim etti.