12. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Konya'da

Konya’da eğitim gören 106’yı aşkın ülkeden yaklaşık 4 bin 500 öğrenci ve 60 ülkeden ülkemize gelen 900 öğrenci kendi kültürlerini tanıtmak için Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda buluştu.


12. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Konya'da

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle organize edilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması başladı. “Doğudan Batıya, Adil Bir Dünyaya” temasıyla 60 ülkeden 900 öğrencinin kendi kültürlerini tanıttıkları organizasyon iki gün sürecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin organize ettiği 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması renkli görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz yıl “Dünya 5’ten Büyüktür” sloganıyla gerçekleştirilen organizasyon, bu sene “Doğudan Batıya, Adil Bir Dünyaya” temasıyla yapıldı. Karatay Medresesi’nden başlayarak Kılıçarslan Şehir Meydanı’na kadar devam eden “Kardeşlik Yürüyüşü”yle başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

“DOSTLUK KÖPRÜLERİMİZ GÜÇLENECEK”

Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Özgökçen, güçlünün güçsüzü tahakküm altına aldığı günümüz dünyasında “Doğudan Batıya, Adil Bir Dünya” sloganının çok büyük anlam taşıdığını belirterek, “Yüzlerce yıl Anadolu’nun kalbinde hoşgörünün, bilimin, ilmin merkezi olan şehrimizde; farklı kültürlerden, farklı milletlerden kardeşlerimizi misafir etmek bizleri her daim mutlu etmektedir” dedi.

 

“GEÇMİŞ VE GELECEĞİMİZ DE BİR OLACAK”

“Özümüz bir sözümüz bir” diyerek sözlerine başlayan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Mazimiz bir, atimiz de bir olacak inşallah” diye konuştu.

İki Doğu İki Batı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, “2010 yılından beri Konya’da dünyanın dört bir tarafından gelen uluslararası öğrenci kardeşlerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkan Yardımcısı Ali Yelgün de 203 ülkeden yaklaşık 150 bin öğrencinin ülkemizde eğitim gördüğünü, bu eğitimlerde de güzel ahlak eğitiminin öncelikli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından organizasyonun açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ve davetliler, daha sonra öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtmak için kurdukları stantları gezerek bilgi aldı.

Öğrenciler, iki gün boyunca 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması sayesinde kültürel eşyalar, yöresel folklor gösterileri ve mutfak kültürlerini Konyalılara tanıtma imkânı bulacak.