Selefiler barış ve huzur getirmedi

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında “Günümüzde Selefi Akımlar” konulu konferans veren Prof. Dr. Seyit Bahçıvan, Selefilerin gittiği hiçbir yere huzur ve barış getirmediğini vurguladı.


Selefiler barış ve huzur getirmedi

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında konuşan İlahiyat Profesörü Seyit Bahcıvan, aşırı Selefi grupların gittikleri hiçbir yerde huzur ve barış getirmediğini söyledi. Prof. Dr. Bahcıvan, “Aşırı selefiler gittikleri here yere hep kan, gözyaşı, savaş götürdüler. Bugün Balkanlar’da Orta Doğuda, Afrika’da bunların örneklerini yaşıyoruz” dedi.

Konferansın açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Selefiliği İslam’ın beka sorunu olarak gördüklerini belirterek, günümüzde Müslümanları çıkmaza sürükleyen bu sorunun çözüme kavuşturulmasını temenni etti.

Birlik Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Günümüzde Selefi Akımlar” konulu konferansta, Selefiliğin tanımını yaparak, özelliklerini ve cemaatlerden ayrılan vasıflarını örneklerle anlatan Prof. Dr. Bahcıvan, “Selef tabiri daha ziyade bizde sahabe, tabiin, tebe-i tabiin ve selefi salihin olarak kullanılır. 15 yıl Selefilerin içinde yaşadım. İyi kötü hatıralarımız oldu. Bugün selefi dediğimiz akımlara baktığımızda oturmuş, vakarlı düzgün düşünen, okumuş bir adam yok. Akıl almaz biçim ve tarzda dünyevileşmişiz. Bunlar bir ayeti alıp hüküm veriyorlar. Halbuki bu konuda onlarca ayet var. Bu ayetlere bakmıyorlar. Peygamber bu ayeti nasıl almış, nasıl kullanmış buna bakmıyorlar. Allah Kur’an’da iki tarafta bir anlaşmazlık olduğunda hakem tayin edin diyor. Aile arasında da ümmet arasında da kavga ya da anlaşmazlık olur. Ama bu durumlarda hakem tayin etmek gerekiyor. Bunlar bu durumlarda bir ayeti ele alıp onlarca ayeti dikkate almadan kendi heva ve heveslerine göre karar alıyorlar. Haricilerde rastladığımız bu vasıfları pek çok Selefi’de de görebiliyoruz. Selefilik deyince bugün Vehhabilik, Daeş, Taliban, Bakoharam gibi akımlar geliyor. Aşırı Selefiler gittikleri hiçbir yere huzur getirmediler. Çünkü hep kendi sözlerinin doğru olduğunu söylediler. Bugün Balkanlar’da, Orta Doğu’da, Afrika’da bu yüzden yaşanan savaşlara, kan ve gözyaşına şahit oluyoruz” diye konuştu.

Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, konferans sonunda Prof. Dr. Seyit Bahcıvan’a tablo takdim etti.