Kahraman Pilotlardan Muhteşem Gösteri

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün yaptığı muhteşem hava gösterisi nefesleri kesti.


Kahraman Pilotlardan Muhteşem Gösteri

Türk Yıldızları Parkı’nda toplanan on binlerce Konyalının takip ettiği gösteriye Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Türkiye’nin sadece bölgesinde değil, dünyanın her yerinde itibarı olan, kendi kendine yeten ve her geçen gün gelişen, güçlenen bir devlet olduğunu söyledi.

Güçlü bir devletin ekonominin yanında ordusunun da çok güçlü olması gerektiğini dile getiren Vali Toprak, “Allah’a şükürler olsun ki bizim çok güçlü, dosta güven, düşmana korku veren ordumuz var. Ordumuzun içinde de en önemli unsurlarından biri Hava Kuvvetlerimiz. Bizim pilotlarımız dünyada hiç kimsenin baş edemeyeceği derece kabiliyetlere ve cesarete sahipler. Bu güçlü ordumuzun timsali olarak Türk Yıldızları ve Solo Türk de bizim büyük gururumuz. Onların Konya’da olması da Konyalılar için büyük bir gurur kaynağı” dedi.

Vali Toprak, Hakkari’de şehit olan Konyalı Ethem Barış’ı Ilgın’da ebediyete uğurlayacaklarını belirterek, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK’E BÜYÜK ALKIŞ

Konuşmaların ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün gerçekleştirdiği muhteşem gösteri nefes kesti. Türk Yıldızları Parkı ve çevresinde toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk yıldızları ve Solo Türk, solo ve takım olarak sergiledikleri hareketlerle büyük alkış aldı.