KTÜN Lise Öğrencileriyle Buluşmaya Devam Ediyor

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Konya ve çevre ilçelerde üniversite hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve lise öğrencilerinin üniversite ve meslek seçimlerine kılavuzluk etmek amacıyla yürüttüğü tanıtım faaliyetleri kapsamında öğrenci buluşmalarına devam ediyor.


KTÜN Lise Öğrencileriyle Buluşmaya Devam Ediyor

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Martı başkanlığında KTÜN Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü organizasyonunda yürütülen tanıtım faaliyetleri çerçevesinde lise öğrencileri ziyaret edilerek, Konya Teknik Üniversitesi hakkında bilgilendirici sunumlar,  akademik birimlerin içerikleri ve kariyer alanları ile ilgili üniversite adaylarına bilgiler verildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği buluşmalarda şimdiye kadar 16 kurum ziyaret edildi.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı açıklamada “Konya Teknik Üniversitesi kurumsal kimlik olarak yeni kurulmakla birlikte, 48 yıllık tecrübesiyle, eğitim, öğretim, araştırma ve tasarım deneyimleri, köklü alt yapısı ve tecrübeli akademik kadrosuyla, bölgenin bilim, teknoloji ve inovasyon üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün 2 fakülte,1 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile toplamda 30 bölümde, 22 tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora programında 17 bin 326 öğrencisi 400 akademik 150 idari personeli ile eğitim-öğretime devam etmekteyiz. Tanıtım faaliyetleri ise üniversitesinin önemle üzerinde durduğu bir konu. Bu amaçla hem Konya Teknik Üniversitesini tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak hem de üniversite adayı öğrencilerimizin kariyer planlarında destek olmak amacıyla tanıtım komisyonunu kurduk. Bu kapsamda ekibimiz Konya ve çevre ilçelerdeki lise düzeyindeki okullara ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelmektedir. Bu ziyaretlerde komisyon üyelerimiz öğrencilerin kariyer ve üniversite tercihlerinde rehberlik etmekte aynı zamanda üniversitemizin birimleri, yürütülen çalışmaları ve imkânları hakkında bilgilendirmede bulunmaktadır” dedi.