Vakıf Müessesesinin Medeniyet Boyutu” konferansı yapıldı

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ve Turizm Fakültesi ile Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün iş birliğiyle “Vakıf Medeniyetinde Ramazan Ayı” programları çerçevesinde “ Doğal Dünya Düzeni Açısından Vakıf Müessesesinin Medeniyet Boyutu” konulu konferans düzenlendi.


Vakıf Müessesesinin Medeniyet Boyutu” konferansı yapıldı

Selçuk Üniversitesi Müze binasındaki Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa; Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi Müdürü Hasan Yağar, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, dekan yardımcıları, koordinatörler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, “Bu programı  Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü olarak ilk kez yapıyoruz. Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmemizin gerektiğini söyleyen, dışarıda birisi üşürken siz ısınamazsınız düşüncesinin mensupları olan bir milletin torunu olarak, vakıfların inşa edildiğine inanıyorum. Vakıfların; ülkelerin, kültürlerin, medeniyetlerin bir kimliği olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Vakıflar Uzmanı Dr. Nazif Öztürk hazırladığı “ Vakıf Müessesinin Medeniyet Boyutu” konulu sunumu gerçekleştirdi. Öztürk, “Vakıf, evrensel bir medeniyet projesinin merkezinde yer alan, erdemli insanların uygulayabileceği, insani boyutu çok yüksek, çağlar boyu değerinden hiçbir şey kaybetmeyen sivil, demokratik bir oluşumdur. Toplumsal ihtiyaçların sebebi ne olursa olsun vakıfların gayesi, cemiyette mevcut olan yoksunluk ve yoksulluğa çare bulmaktır”  diye konuştu.

Sunumun ardından konferans, plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.