Barınma Sorununa TÜYİSEN’den Çözüm

Ülke genelinde örgütlenmesini büyük oranda tamamlayan Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) 60’a yakın il ve ilçe temsilcinin katılımıyla Konya’da gerçekleştirilen çalıştay ile  öğrencilerin barınma sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini konuştu.


Barınma Sorununa  TÜYİSEN’den Çözüm

Konya’da bir otelin konferans salonunda düzenlenen çalıştay TÜYİSEN Genel başkanı Ahmet Baydar’ın ev sahipliği ve  başkanlığında gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen TÜYİSEN’e bağlı il ve ilçe temsilcileri   düzenlenen çalıştayda yurt sektöründe yaşanan sorunları ve öğrencilerin barınma sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini konuştu. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, yıllardır yurt sektöründe eksikliği hep hissedilen birlik ve beraberliğin TÜYİSEN çatısı altında toplanarak sağlanmaya başlandığını söyledi. TÜYİSEN’in örgütlenmesini tamamladığını belirten Baydar, “Üye ve temsilciliklerimizden aldığımız güçle sektörümüzde yaşanan sorunların üstesinden gelmekte güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplantımızın esas amacı ilk defa bir araya gelen il ve ilçe temsilcilerimizin tanışıp kaynaşmasını sağlamaktır” dedi.

Konuşmasına sektörde yaşanan sorunları anlatarak devam eden Genel Başkan Baydar, şunları aktardı: “Özel Öğrenci yurtlarının. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlanması çalışmalarının son aşamaya gelmesi nedeniyle özel yurtların KYK’ya entegrasyonunun sağlanması açısından hazırlanacak yeni mevzuatla ilgili yapılacak hazırlıkların neler olabileceği tespit edilmeli. Özel öğrenci yurtlarının öteden beri devam edip gelen, sektörel sorunlarının giderilmesinde ortak çözüm yollarının neler olabileceği üzerine çalışmalar yürütmeliyiz.  Ayrıca yurt sektöründe haksız rekabete neden olan dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilere devletçe verilen beslenme ve barınma yardımlarından özel öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin de yararlanabilmesi için yasal yollar başta olmak üzere gerekli girişimlerde bulunmalıyız. Ekonomik ve kolay bir çözüm önerisi olarak; Kredi Yurtlar Kurumu’nun özel öğrenci yurtlarından, hizmet satın alma yolunun açılması için gerekli hazırlıkları yapmalıyız. Bir diğer önemli husus ise; devletin denetimi ve gözetimi olmadan yurt, apart, pansiyon ve vb. adlarla kaçak olarak barınma hizmeti veren, illegal binalarda gençlerin her türlü ahlaki tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor. Can güvenliği riskinin yaşandığı bu kaçak yerlerle yasal yollardan mücadeleye devam edilmesi gerekiyor”

Çalıştayın ardından İdeal Öğrenci Yurtları tarafından organize edilen Konya gezisiyle keyifli dakikalar geçiren TÜYİSEN temsilcileri akabinde Ahmet Baydar’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve  Kayseri AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’inde bulunduğu iftar yemeğine katılarak çalışmalarını sonlandırdılar.