KTÜN Öğrencileri  Projeleri Ödüllerini aldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından başta TÜBİTAK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruşların destekleriyle düzenlenen 6. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı’nda ödül töreni gerçekleştirildi.


KTÜN Öğrencileri  Projeleri Ödüllerini aldı

Alaeddin Keykubat Yerleşkesi Müze ve Sergi Salonunda yapılan törene, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Ferruh Yıldız, yaptığı konuşmada, proje pazarlarının temel gayesinin ülkeye katkı sağlayacak projelere destek vermek olduğunu dile getirdi. Yıldız: “6. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı ödül törenini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Gelecek yıllarda düzenlenecek proje pazarına, sanayi ve endüstriden katılımcıların daha fazla olmasını amaçlıyoruz. Buradaki projelere ilgi duyan sanayici ve sektör çalışanlarının danışman öğretim üyelerimizle irtibata geçerek, projelerin geliştirilmesi yönünde birtakım girişimler yapılmasını temenni ediyoruz. Böylece, hem öğrencilerimizin istihdam edilmesinde hem de yapılan nitelikli projelerin hayata geçirilmesinde önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, protokol üyeleri tarafından projeleri değerlendiren jüri üyelerine plaket takdim edildi.

EN İYİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sonrasında, 6 farklı tematik alanda 118 öğrenci projesinin yarıştığı etkinlikte, alanlarında dereceye giren en iyi 3 projeye ödülleri verildi. Yarışmada, “Enerji, Malzeme Bilimi ve Makine Teknolojileri” alanında Yusuf Zafer Menevşe, Mustafa Örtülü, Yusuf Furkan Yapan, Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, “Kimya ve Çevre Teknolojileri” alanında Ezgi Gelbal, Emre Kalender, Şeyma Baran, Proje Danışmanı Doç. Dr. Esra Yel, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” alanında Büşra Korkmaz, Büşra Aytekin, Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sait Ali Uymaz birincilik ödülü kazandı.

“Verimlilik ve Endüstriyel Uygulamalar” alanında ise Çağlar Karabacak, Zekeriya Furkan İnce, Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kaan Baykan, “Savunma Sanayii, Robotik ve Uzay Teknolojileri” alanında Muhammet Harun Demir, Mehmet Emre Arıtürk, Ahmed Mohamed Alnazeer Ali, Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Akif Durdu, “Yer Bilimleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Afet-Risk Yönetimi” alanında İlyas Aydın, Elif Uluşahin, Proje Danışmanı Prof. Dr. Hakan Karabörk birincilik ödülü aldı.