"Konya Şeker Çiftçinin yüzünü ağartmıştır"        

Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, yaptığı açıklamada İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 500  sanayi kuruluşu listesinde yer alan çiftçi kooperatifi olan Konya Şeker başta olmak üzere 4 şirketiyle listede yer alan Konya Şeker ve Konya Şeker'in başarısının mimarı olan Recep Konuk'a teşekkür etti.


Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız,, İSO 500 içerisinde yer alan Konya firmalarıyla guru duyduklarını belirterek şunları söyledi;

"Konya'mızdan İSO ilk 500 Listesinde 7 firma yer almıştır. Fakat bizi asıl sevindiren ise bu 7 firmanın 4 tanesinin bir çiftçi kooperatifi kuruluşu olan Konya Şeker'in şirketlerinin olmasıdır. Konya Şeker'i bir tek fabrika olarak alan ve çiftçiden bir delikli kuruş toplamadan ve ödemelerini de zamanında ve fazlasıyla yaparak 45 tesis yapan Recep Konuk'a teşekkür etmeyi bir çiftçi kuruluşu olarak sorumluluk addediyoruz.

Konya Şeker bu listede bütün çiftçileri onurlandıracak bir şekilde 4 şirketiyle yer almıştır. Özellikle ülkemizde hayvancılığın bitme noktasına geldiği dönemlerde kurularak et ve süt sektörümüzün milli kalmasını sağlayan Panagro'nun 1.383.480.435 TL ciro ile Konya'mızın firmaları arasında ikinci sırayı almasını büyük bir başarı olarak görüyoruz.

Ayrıca, modern zamanların 3 önemli stratejik sektörlerinden birisi olarak kabul edilen enerjide ise iki santrali ile bu listede alması, bir çiftçi kooperatifinin neler başaracağını da göstermesi bakımından anlamlıdır.

Bugün marka değeri 1 Milyar TL'yi aşmış, gıdada güvenliğin sembolü haline gelmiş Torku markasıyla başarılanların sıradan olmadığını, bir çiftçi kuruluşunun ülkemizde başarı öyküsü yazdığına tanık oluyoruz.

Diğer taraftan ABH'nin İSO 500 sıralamasında yer alan 4 şirketinin gerçekleştirdiği üretimden satış tutarı toplamda 6 Milyar 531 Milyon 629 Bin 925 TL olurken bu 4 şirketin toplam satış rakamı İSO 500'ün ilk 20'sine girebilecek bir rakama tekabül ediyor.

Nereden bakarsanız bakın büyük bir başarı öyküsü olan Konya Şeker'imizi ve onun kıymetli mimarı 25. ve 26. Dönem Ak Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Türkmen Beyimiz Recep Konuk'u kutluyor, şükranlarımı iletmek istiyorum.

Biliyorum ki, bu başarı tesadüf olarak gelmemiştir, biliyorum ki bu başarı çiftçimizin daha çok üretmesi ürettiğinin daha değerli olması demektir.

Daha nice başarılara temennim ile bizi gururlandıran Konya Şeker'imizi ve Başkanı Recep Konuk'u kutluyor,çiftçilerimizin neler başardığını, tarım ve gıdada bu ülkede nelerin başarılabileceğini görmek isteyenleri Konya'mıza davet ediyor. Bütün çiftçi kardeşlerimize bolluk ve bereket diliyor,listeye girmeyi başaran bütün Konya 'lı firmalarımızı da kutluyor, kamuoyumuzu saygıyla selamlıyorum.