Mahmut Sami’de Mezuniyet Heyecanı

2018/2019 Eğitim ve Öğretim Yılının Bitmesiyle Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi.


Mahmut Sami’de Mezuniyet Heyecanı

Düzenlenen mezuniyet törenine Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurullah Aktürk, Müdür Yardımcıları, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ile birlikte öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

“İmam Hatip Lisesi Diplomamız Bizim İçin Beyaz Bir Elbisedir”

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesini birincilikle bitiren Hilal Sena Öksüz, “İmam hatipli olmanın onurunu yaşıyorum ve şimdi büyük bir şerefle iyi ki imam hatipliyim diyorum. Sevgili arkadaşlarım biliyoruz ki biz sadece bir liseden mezun olmuyoruz. Okulumuzda öğrendiklerimizde önemli bir sorumluluğu da üstleniyoruz. Bundan sonraki hayatımızda imam hatip lisesi diplomamız bizim için beyaz bir elbisedir. Bu elbiseye en ufak bir leke sürdürmemek burada öğrendiklerimizi hayatımızın tüm alanlarında sadece uygulamak değil aynı zamandan yaymak da zorundayız. İşte yüklenmiş olduğumuz bu misyon bize toplum içerinde ve insanlık aleminde örnek birer şahsiyet olarak yaşama sorumluluğunu da kazandırıyor. Bir kez daha sizlerin huzurunda hayatım boyunca imam hatip misyonunu onurla taşıma gayretinde olacağıma her alanda imam hatipliliğimi büyük bir keyifle anlatacağıma söz veriyorum” dedi.

Akademik Başarımız %69’dan %85’e Ulaştı

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurullah Aktürk’te konuşmasında şunları kaydetti: “Dini temeli olmayan bilginin yapma çiçek gibi aldatıcı olduğunu biliyorsunuz. Dolayısıyla bizlere güvendiniz, bizlere itimat ettiniz ve evlatlarınızı gönderdiniz. Allah’a şükürler olsun akademik başarımız geldiğimizde %69 iken geçen yıl %85’e ulaştı. Biz herkesi doktor, mühendis etme iddiasında değiliz, iyi bir Müslüman iyi bir insan yetiştirme iddiasındayız. Rabbime hamd ediyorum, şükrediyorum. Böyle güzel bir okulda böyle nezih insanların evlatlarıyla meşgul oluyorum ve cemiyete güzel insanlar kazandırma çabasında olduğuma inanıyorum.”

Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Allah bahtlarını açık etsin.

Programda son olarak söz alan TİMAV başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada imam hatiplilere hizmet eden bir vakfın başkanı olmakla beraber bir öğrenci velisi olarak da sizlerle beraber olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Biraz önce imam hatiplilikle ilgili yaptığı konuşmadan dolayı okul birincimizi tebrik etmek istiyorum. Ömrünü imam hatipliler yolunda hizmete adayan bir kardeşiniz olarak, takdir edersiniz ki kendi evladımın da imam hatiplilik sevdasında bayraktar bir noktada olmasından onur duyuyorum. İmam hatiplilik sadece bir okulun diplomasını almak, sadece bir okulun mezunu olmak asla ve asla değildir. Biz imam hatiplerimizde kıymetli hocalarımızdan hem bu dünyayı imar etmeyi hem de ahiretimizi imar ve ihya etmeyi öğrendik. Şimdi çocuklarımıza da hem bu dünyayı hem ahiretimizi imar ve ihya etmeyi öğretmeye devam ediyoruz. İmam hatiplilik sadece sıralardan ibaret olan sadece sınıflara hapsolan bir eğitim modeli de değildir. İmam hatiplilik bizim aynı zamanda aşkımızın gönlümüzün coşkunluğudur, sadece sınıflara hapsedilemez gönüller deryasıdır ve o gönüller deryasında yaşanılan özel bir misyondur. Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Allah bahtlarını açık etsin.