Kariyer Geliştirme Projesi için protokol

Selçuk Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kariyer Geliştirme Projesi için (KARGEP) protokol imzalandı


Kariyer Geliştirme Projesi için protokol

Rektörlük makamında gerçekleşen protokolde Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve öğretim üyeleri de  bulundu. Kariyer Geliştirme Projesi (KARGEP)  2019-2020 eğitim öğretim yılında Selçuklu Belediyesi Ortaokulu ve Beyhekim İmam Hatip Ortaokulunda uygulanacak.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Rektörümüzle güzel bir protokol imzaladık. Amacımız; öğrencilerimizin kariyerlerini geliştirmek, kendilerini geleceğe daha iyi hazırlamak. Üniversitemiz, büyük bir kaynak hocalarımız, Rektörümüz buradaki öğrencilerimiz gelecek noktasında çok önemli ve başarılı çalışmalara imza atıyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitemizin iş birliği çok önemliydi. Sayın Rektörümüze ve emeği geçen bütün değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, üniversite öğrencileriyle buluşacaklar ve birlikte onlara güzel rol model olacaklardır. Öğrencilerimiz, burada kazançlı hale gelecek üniversite öğrencilerimizde kendilerini hayata hazırlama noktasında öğrencilerimizle birlikte daha güzel çalışmalar yapacaklar. İnşallah verimlilik öğretmenlerimiz noktasında da devam edecek burada öğretim üyelerimizle birlikte öğretmen arkadaşlarımızda kendileri geliştirme noktasında birlikte olacak sahaya dönük olarak kitap okuma etkinlikleri ve faaliyetleri noktasında güzel çalışmalar olacaktır. Bu protokolün imzalanmasında dolayı Sayın Rektörümüze kalbi şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük’e teşekkür eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bu projede paydaş olmak Selçuk üniversitesi için gerçekten büyük bir onurdur. Değer verdiğimiz ve önemsediğimiz bir projedir. Bu projenin iki ayağı var; bunlardan birinci kısmı İl Milli Eğitim ile ilgili olan tarafı hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin geleceğe dönük daha planlı meslek ve alan seçimiyle ilgili çalışmalar yapabilmeleri için hem de öğretmenlerimizin kendilerini bulundukları pozisyondan daha yukarı taşıyabilmeleri için önemli olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda üniversite tarafından da ikinci ayağı olarak, öğrencilerimizin ve üniversitemizdeki hocalarımızın bu çalışma içerisinde, olayın teorik boyutunda daha çok eğitim ve öğretim pratiğe aktarılması gibi bir süreci beraber yaşamış olacağız ki kendileri geliştirmek ve ekstra yetkinlikler kazanmak konusunda da çok faydası olacağını düşünüyoruz. Memnunuz, böyle bir projeye ortaklık etmek ve katkı sağlamaktan dolayı ülkemiz adına önemli bir proje olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük protokolü imzalayarak hayırlı olsun temennisinde bulundular.