KBM'den Uluslararası Bilim Merkezlerine Danışmanlık

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, eğitmen eğitim programları kapsamında Tunus Monastir Bilim Merkezi’nden gelen yönetici ve eğitmen grubuna dört gün süren eğitimler verdi.


KBM'den Uluslararası Bilim Merkezlerine Danışmanlık

Tunus’tan gelen heyete danışmanlık yapan Konya Bilim Merkezi, Türkiye'de bu alanda uluslararası bir bilim merkezine danışmanlık yapan ilk Bilim Merkezi oldu. Türkiye’nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, Tunus Monastir Bilim Merkezi’nde görevli ekibe dört gün süren eğitim programı düzenledi.

Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezileri Birliği (NAMES) Yönetim Kurulu Üyesi olan Konya Bilim Merkezi, uluslararası iş birlikleriyle adından söz ettiriyor. Yaz aylarında eğitmen eğitim programlarına devam eden Konya Bilim Merkezi, bu doğrultuda Tunus Monastir Bilim Merkezi’nde görev yapan yönetici ve eğitmen grubunu misafir etti.

4 gün süren eğitimler kapsamında Tunuslu heyete; yönetim, okul dışı öğrenme, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, STEM, tasarım, astronomi, uzay bilimleri, robotik kodlama ve teknoloji konularında bilgilendirme yapıldı.

Programdan memnun kaldıklarını belirten Monastir Bilim Merkezi Genel Müdürü Salah Nasır, Konya Bilim Merkezinde çocukların yanı sıra yetişkinlerin de çok şey öğrendiğini söyleyerek, “Bu bizim için örneklik teşkil ediyor. Biz bunu Tunus’ta da başarmaya çalışacağız. Konya Bilim merkezi Tunus’taki bilim merkezimizi kıyasladığımız zaman çok büyük. İki kurum da aynı hedefler doğrultusunda çalışıyor. Bilimin daha popüler ve daha gündelik hayatın içerisinde olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tunus Monastir Bilim Merkezinden gelen heyete danışmanlık yapan Konya Bilim Merkezi, Türkiye'de bu alanda uluslararası bir bilim merkezine danışmanlık yapan ilk Bilim Merkezi oldu. Konya Bilim Merkezi daha önce Kayseri ve Elazığ Bilim Merkezlerine de danışmanlık yapmıştı.