Kurumsallaşmanın ilk adımı “ Aile Anayasası”.

ASKON Konya Şube“ASKON  Akademi“ başlığı altında eğitimlere devam ediyor.


Kurumsallaşmanın ilk adımı “ Aile Anayasası”.

ASKON Akademi faaliyetleri kapsamında kurumsallaşma eğitimlerinin ikincisi aile anayasası “örneği” incelemesi ve fikir alışverişi ile devam etmiştir. Ankara sanayi odası aile anayasası taslağı Doç. Dr. Mehmet Akif Çini nezaretinde ASKON Arge birim Başkanı Yardımcısı İhsan Polat’ın anlatımıyla, ASKON üyeleri ve toplumun çeşitli kesimlerinden kanaat önderlerinin katılımıyla ASKON binasındaki konferans salonunda  yapıldı.

Eğitimin amacını ikinci neslin yönetimde rol almaya başladığı aile şirketlerinin gecikmeden aile anayasası hazırlama gerekliliğine vurgu yapmak olduğunu belirten İhsan Polat, çocukların doğumuyla planlanması gereken kurumsallaşmanın ilk adımı olarak anayasanın aile konseyi onayıyla ve eşliğinde hazırlanmasının, dağılmaları önleyici etkisi üzerinde durdu.  Örnek anayasa çalışmasındaki maddelerin uygulanabilirliğini eğitime katılan üyelere soran İhsan Polat, birçok üyenin bu kadar katı kurallar bütününün mevcut yapılara uygun olmadığını fakat acı reçeteler uygulanmadan da “dağılma hastalığının “ iyileşemeyeceğine vurgu yaptı. Katılımcıların soruları ile interaktif olarak gerçekleştirilen program sonunda açıklama yapan Doç. Dr. Mehmet Akif Çini, anayasa çalışmasının aile konseyi ile en az bir hukukçu, bir yönetim hocası, bir bağımsız denetçi nezaretinde bir yılı aşkın bir çalışmayla yapılabileceğini belirtti.   ASKON akademi planlanan 25 eğitimden ikincisi ile üye ve paydaşlarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu çalışmalar ile üyelerinin farkında lığının artırılıp, zamanla aile işletmelerinin uzun ömürlü olmasına ve toplumun gelişmesine katkı sağlamayı amaç edinen ASKON Akademi, eğitimlerin toplumun her kesiminin katılımına açık olduğunu belirtti.