Karabacak'tan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, "İslam Âlemi olarak bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle İslam Âleminin, Esnaf Teşkilatımızın, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.


Karabacak'tan Kurban Bayramı mesajı

Yayınladığı mesajında Kurban Bayramının, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilindiği üzere dini bayramlarımız küskünlerin barıştığı; sıla-i rahimin yapıldığı, akraba ziyaretlerinin gerçekleştiği ve en önemlisi de eda edilen kurbanların toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu, sosyal adaletin, paylaşmanın gerçekleşmesine katkı sağladığı önemli ve özel günlerimizdir. Bayramlar kaynağını toplumun dini, milli ve kültürel yaşantısından alır. Bu nedenle gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına da vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her alanına taşımalı, yaşayarak ve yaşatarak daha güçlü hale getirmeliyiz. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, yüzyıllarca bir arada yaşama kültürüne ve müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır. Bu mübarek bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Bu özel günlerde ülkemizin dört bir yanındaki insanlar birbirini sevgiyle ve sevinçle kucaklayacaklardır. Birbirimize ve ülkemize olan sevgimiz bu anlamlı günlerde daha da artacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle İslam Âleminin, Esnaf Teşkilatımızın, tüm esnaf ve sanatkarlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim."