“Kız çocuklarımız kodlama uzmanı olsun”

Armiya Teknoloji, ‘geleceğin güçlü Türkiye’si için kız çocuklarının kodlama uzmanı olması lazım’ diyerek “Robotik Kodlama” eğitimlerinin ilkini başlattı.


“Kız çocuklarımız kodlama uzmanı olsun”

Güvenlik ve yazılım teknolojilerinde yılların markası Armiya Teknoloji kız çocuklarının kodlama uzmanı olması konusunda sosyal sorumluluk kampanyası başlattı. Kız çocuklarına yönelik pozitif ayrımcılık yaparak onların yazılım sektörünün itici gücü haline getirmek gerektiğini söyleyen Armiya Teknoloji Genel Koordinatörü Ali İhsan Tuğ , bu sene önce Robotik Kodlama başlıklı eğitimle başlayan sosyal sorumluluk eğitimlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Türkiye olarak yerli ve milli markaları özellikle yazılım sektöründen çıkartmanın ülkemizin milli gelirini artırabileceğini vurgulayan Armiya Teknoloji Genel Koordinatörü Ali İhsan Tuğ, “Kızlarımızın evlerden başlatacakları kodlama ateşiyle, ailedeki tüm bireylere ve aynı zamanda ilerleyen kariyerlerinde iş dünyasına bulaştırabileceklerini, yaratılacak katma değerle Türkiye’mizin hem sosyal hem de ekonomik alanlarında kızlarımızın kelebek etkisi oluşturacaklarını düşünerek bu konuda kurumsal olarak hareket etme kararı aldık. Teknoloji ithal eden bir ülke olarak gelecekte teknoloji ihraç edebilir hale gelmemiz için kız çocuklarımızın teknoloji ve yazılım sektöründe daha fazla görünmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Bu hafta Konya Şehit İbrahim Betin İlkokulunda başlayan “Robotik Kodlama” eğitimlerinin farklı konu başlıklarında ve farklı eğitim kurumlarında, sınırlı sayıda kız çocuğunun katılımıyla devam edeceğini ifade eden Tuğ, “Küçük gruplar halinde ama sürekli yapacağımız kodlama eğitimleriyle kız çocuklarımızı yazılım sektörünün diliyle tanıştıracağız ve kariyerlerinde yazılım mühendisliğine odaklanmalarını arzuluyoruz.” dedi.

2 gün süren “Robotik Kodlama” eğitimleri sonucunda, eğitime katılan kız çocuklarına katılım belgeleri Armiya Teknoloji Genel Koordinatörü Ali İhsan Tuğ, Armiya Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tuğ, Armiya Teknoloji Kurumsal Satış Direktörü Özgen Kart, Şehit İbrahim Betin İlkokulu Müdürü Selçuk Erkoç ve Bilgisayar Mühendisi Hande Atılgan tarafından verildi.