Konya Emniyet Müdürlüğüne Aydın atandı

Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman Diyarbakır atanırken, Konya Emniyet Müdürlüğüne Tekirdağ Emniyet Müdürü  Mustafa Aydın atandı. Aydın, Tekirdağ'da görev yaptığı sırada, görevli bir polis memuru, Aydın'ın kızı Gizem Aydın'ı trafikte seyir halindeyken telefonla konuşurken görmüş ve aracı durdurup ceza yazmıştı. Aydın, durumdan haberdar olduktan sonra cezayı kesen polis memurunu takdirname ile ödüllendirmişti.


Konya Emniyet Müdürlüğüne Aydın atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 49 ilin emniyet müdürü değişti.

Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.  Yaman'ın yerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevine halen Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünü yürüten Mustafa Aydın atandı.

Mustafa Aydın kimdir?

1961 yılında Gümüşhane ili Kelkit ilçesinde doğdu. 1979 yılında Polis Koleji, 1983 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra; Ankara, Van, Bolu, Kırıkkale, Edirne, Sivas ve Emniyet Genel Müdürlüğünde değişik birimlerde görev yaptı. 2005 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ederek Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görevli iken İçişleri Bakanlığının 26.10.2016 tarihli kararnamesi ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Aydın, Resmi Gazete'de 20.09.2019 tarihinde yayımlanan kararname ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

 

Aydın kızına ceza yazan memuru ödüllendirmişti 

Tekirdağ'da Emniyet Müdürlüğü görev yaptığı sırada, Trafik Şubesi'nde görevli polis memuru, Aydın'ın kızı Gizem Aydın'ı trafikte seyir halindeyken telefonla konuşurken görmüş ve aracı durdurup ceza yazmıştı. Aydın, durumdan haberdar olduktan sonra cezayı kesen polis memurunu takdirname ile ödüllendirmişti.

 

Aydın, yaptığı açıklamada, trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğini belirterek, "İlk önce bizler trafik kurallarına riayet etmeliyiz. Daha sonra ise vatandaştan uymasını beklemeliyiz. Kızıma ceza yazan polise takdirname verdim. Arkadaşımız görevini yapmış. Trafikte seyrederken telefonda konuşulmaması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.