Omar Faruk Tekbilek’in Konserine Yoğun İlgi

Hazreti Mevlana'nın 812'nci doğum yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16'ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali"nde, Türk asıllı Amerikalı müzisyen ve ney virtüözü Omar Faruk Tekbilek sahne aldı.


Omar Faruk Tekbilek’in Konserine Yoğun İlgi

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen festivalin açılış gününde, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda müzikseverlerle bir araya gelen Omar Faruk Tekbilek, doğu ve batı ezgilerini ustaca harmanladığı sahne performansında, Türk halk müziği ve Türk Tasavvuf Müziğinin nadide eserlerini yorumlayarak dinleyicilerin beğenisine sundu.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin yanı sıra Konya'da eğitim alan yerli ve yabancı uyruklu öğrenciler de konsere yoğun ilgi gösterdi. Salonda yer bulmakta zorlanan müzikseverler konseri ayakta ve salonun dışına kurulan LED ekrandan izleyebildi. ‘Sabır Ağacı’, ‘I love You’, ‘Hasret’, Göçtü Kervan’, ‘Dağlar İle Taşlar İle’, ‘Haydar’ ve daha birçok eserin saz ve ney’in tınısıyla buluştuğu sahne performansıyla oldukça beğeni toplayan Tekbilek, dinleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Tekbilek’e eşlik eden müzik topluluğunda Türkiye’nin yanı sıra, Yunanistan, İtalya ve İsrail’den müzisyenler yer aldı. Tekbilek’e;  kanunda Mehmet Bahadır Şener, keyboard’da Loannis Dimitriadis, perküsyonda Evangelos Karıpis, gitarda Federico Ferrandina ve bateride Shlomo Deshet eşlik etti.

Türkiye’nin Kültür Elçisi

Türkiye'nin fahri kültür elçisi olan Tekbilek,  ABD, İtalya, Yunanistan, Ermenistan, Hindistan, Mısır, İsrail, Bulgaristan, İran, Senegal ve İspanya gibi birçok farklı ülke ve medeniyetten müzisyenle çalışmalar yaptı. ABD, Türkiye, Meksika, Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Almanya, Fransa, İngiltere, İskoçya, İspanya, İsrail, İtalya, Hollanda, Rusya ve Yunanistan başta olmak üzere birçok kıta ve ülkede verdiği konserlerle hayran kitlesini her gün genişletti. Onlarca albümü olan Tekbilek, birçok uluslararası ödüle de sahip.

Festivale 9 Ülke katılıyor

Festival kapsamında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu ve Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenecek diğer konserlerde; 23 Eylül’de Huun Huur Tu (Rusya-Tuva), 24 Eylül’de Davlatmand Kholov (Tacikistan), 25 Eylül’de Ali Reza Ghorbanı (İran), 26 Eylül’de Nassıma Chabane (Cezayir), 27 Eylül’de Sokratis Sinapoulos ve Derya Türkan (Yunanistan), 28 Eylül’de Jon Georg Balke (Norveç), 29 Eylül’de Akhmed Akhmedov (Rusya-Dağıstan) sahne alacak. Mistik Müzik Festivali, 30 Eylül’de TRT’nin gerçekleştireceği “Seher Yeli” özel konseri ile son bulacak.

Mistik Müzik Festivalinde Bir İlk “Atölye Çalışmaları”

Festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen ve kültürel-müzikal katma değeri ile kültür ekonomisini yükseltmeyi amaçlayan atölye çalışmalarında ise Tekke Musikisi, Abdal Musikisi, Cami Musikisi ve Cemevi Musikisi kendi ustaları tarafından anlatılarak uygulanacak. Atölye çalışmaları, 23, 25, 27 ve 28 Eylül tarihlerinde, saat 14.00-15.00 arasında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilecek. Sanatseverler festival davetiyelerini, Mevlana Kültür Merkezi (MKM) ve Selçuklu Kongre Merkezi (SKM) den ücretsiz olarak temin edebilecekler.