İhracata yönelenler için kaçırılmayacak destek!

ASKON’da konuşan  Arge Müdürü ve Destek Uzmanı  Beytullah Özdemir, KOSGEB’in ilana çıktığı 300 bin TL’lik destek paketini anlatarak, ihracat hedefleyen firmalar için kaçırılmayacak destek olduğunu dile getirdi


İhracata yönelenler için kaçırılmayacak destek!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Akademi tarafından organize edilen ‘KOSGEB Yeni Yurt Dışı Pazar Programı Destekleri ve Diğer Destekler’ konulu bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. ASKON Konya Şube binasındaki programa çok sayıda işadamı katıldı. Destek Uzmanı ve Ar-Ge Merkezi Müdürü Beytullah Özdemir, katılımcıları destekler noktasında bilgilendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “KOSGEB yeni ilanlara çıktı. İçeriğine bakıldığı zaman ciddi destekler var. 300 bin TL’ye kadar destek veriyor. Şu aşamada KOBİ’lerimizin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bu destekle ilgili ve diğer kurumların hali hazırda devam eden destekleri ile ilgili Uzmanımız Beytullah bey bizlere bilgiler verecektir. Kendilerine buraya kadar geldikleri için teşekkür ediyorum. Programın güzel geçmesini temenni ediyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Desteklerin içeriği ile ilgili sunuma başlayan Beytullah Özdemir, yeni desteğin yurt dışı pazarına entegre olma ve ihracatın artışına yönelik bir teşvik olduğunu belirtti.

Özdemir, “KOSGEB ile TİM iş birliğinde Yurt Dışı Pazar Destek Programı'nı hazırlandı. Destek miktarı 300 bin lira. Bunun yüzde 70'i geri ödemesiz olacak. Yani 300 bin lira destek almaya hak kazanan bir KOBİ'miz, bunun sadece 90 bin lirasını KOSGEB'e geri ödeyecek. Proje bazlı olarak hayata geçecek programın destek süresi 6 aydan 24 aya kadar sürebilecek” dedi.

Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında ihracat yapan KOBİ'lerin 6 farklı harcama kalemindeki giderlerini karşılayabileceklerini dile getiren Özdemir, “Yurt dışı fuar gideri, yabancı dil katalog, yabancı dış ticaret elamanı istihdamı, yabancı dil reklam başlıklarında hibe alabilirsiniz. Firmalar için önemli giderlerin hibe ile karşılanması son derece önemli. Firmalarımıza bu hibeden yararlanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Özdemir, destek almak için firmanın bilanço göstermesi gerektiğini belirterek, şartlar uyduğu zaman hibeyi alabileceklerini dile getirdi.